Ishockey

Alexander Bergström förstärker HV 71

Alexander Bergström förstärker HV 71

Ishockey HV 71 har gjort klart med ett nyförvärv. Det är den landslagsmeriterade forwarden Alexander Bergström som ansluter till laget.

Alexander Bergström. Pressbild

– En skicklig spelare som alltid gör mycket poäng, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Alexander Bergström kommer närmast från spel i KHL där han tillbringat de två senaste säsongerna och gjort 57 poäng på 96 matcher.

– Alexander är en forward som levererat på hög nivå under många år, både i Sverige och internationellt. Han besitter kvaliteter i offensiven som kommer att lyfta oss och vi ser fram emot att se vad han kommer att uträtta i HV 71, säger Johan Hult.

Bergström är noterad för 27 landskamper i Tre Kronor och var med i senaste OS-turneringen i Sydkorea. Efter två år med spel i Ryssland ser han nu fram emot att spela i Sverige och SHL igen.

– Jag har haft en bra dialog med HV 71 och gillar deras upplägg. Det ska bli otroligt kul att komma och spela i Kinnarps Arena och dra på mig HV-tröjan, säger Alexander Bergström.

Kontraktet med Alexander Bergström gäller i tre år.

FAKTA / BERGSTRÖM
Född: 860118, Osby
Moderklubb: Osby IK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 189 cm / 87 kg

Tidigare klubbar: Osby IK, Rögle BK, Tyringe SoSS, Jonstorps IF, Olofströms IK, IK Oskarshamn, Borås HC, Malmö Redhawks, Karlskrona HK, Sibir Novosibirks, Traktor Chelyabinsk.

Taggar

Dela


1 reaktion på Alexander Bergström förstärker HV 71

Grattis HV71 till värvningen av ”Berget”,han kommer att fixar en hel del poäng.
Välkommen Alexander Bergstöm.
Mvh CG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *