Motorsport

Zeiljon snabbaste Volvoförare i Götene

Motorsport I dag fanns Christopher Zeijlon och Christoffer Svensson på startlinjen när Götene MK arrangerade sin tävling med rekordstartfältet på över 200 ekipage. Rallyduon kom fyra i klassen och 14 totalt i tävlingen i sin 242:a.

Christopher Zeijlon och Christoffer Svensson gjorde en imponerade insats i Götene. Foto: Henrikrallyfoto  [1/8]

Eddie Ramirez Eriksson ställde ut sin rallybil på Bredasten i Värnamo under eftermiddagen när epa-träffen arrangerades. Foto: Helene Thelin  [2/8]

Noah Fredholm blev tvåa i B-finalen för juniorer. Foto: Katja Häggman  [3/8]

Frida Hjelm engagerade klubbkompisar och snackade motorsport med marknadsbesökare  [4/8]

[5/8]

Sigge testade Keith Wennbergs stol. Vem vet, det kanske blir rally framöver?  [6/8]

Moa Roos Nykvist visade sin folkracebil på Skillingaryds marknad  [7/8]

Hugo, 14 år, provade Erik Bergmans sits.   [8/8]

Svenska Rallycupen i Götene bjöd på fyra specialsträckor under dagen och Zeijlon/Svensson efteranmälde sig dit, då Smålands-DM i Ljungby blev inställt.

Zeijlon/Svensson var med från första början i den starka 2WD klassen där 37 förare startade. Bästa tid i klassen sågs på specialsträcka tre, där de var tredje snabbast av samtliga A-förare 2WD. I totaltabellen noteras en imponerande 14:e plats i tävlingen.

– Vi får vara nöjda med att bli snabbaste Volvo i tävlingen. Bilen är knappast någon värsting men det är kul att prestera och åka så pass fort med lite sämre grejer. Götene MK hade tagit fram riktigt fina sträckor, som vi trivdes bra på, säger Christoffer Svensson, kartläsare åt Christopher Zeiljon efter tävlingen.

I Ulricehamn kördes det folkrace och tävlingen ingick i Skaraborgscupen. Junioren Noah Fredholm körde till sig en andraplats i B-finalen.

– Min koppling fastnade i botten i första omgången och i andra omgången blev jag trea. I tredje omgången knep jag en andraplacering vilket gjorde att jag kom med i B-finalen. Jag leder B-finalen några varv innan jag glider ut och bakomvarande kör om mig. Men jag håller min andraplacering ända in i mål, berättar Noah Fredholm som glatt berättar att bilen fick följa med hem efter sedvanligt anbudsförfarande.

Pontus Mejving deltog också i Ulricehamn, men fick bryta på grund av tekniska bekymmer i ledning i första omgången.

Under dagen har Skillingaryds motorklubb varit med på Skillingaryds marknad samt epa-träffen på Bredasten i Värnamo och snackat motorsport.