Motorsport

William vann första deltävlingen i vintercupen

Motorsport Värnamoföraren William Almén tog segern i den första deltävlingen i vintercupen i enduro.

Bilder: Privat

William Almén och Theo Popp laddar.  [1/3]

Douglas Sjöblom i full aktion!  [2/3]

Douglas Sjöblom och Charlie Bergsten summerar en hyfsad tävling.  [3/3]

I går bjöds det på deltävling ett i Vintercupen Östra Skaraborg med nästan 400 startande och värd för den första deltävlingen stod FMCK Skövde. En väldigt kort sammanfattning från dagen är snö, snö, snö och åter snö för Skövde hade säkert fått 30 till 40 centimeter snö precis innan tävlingsdagen, vilket skapade en hel del utmaningar för både tävlande och för anordnande klubb.

Första heatet som startade på tävlingsdagen var bland annat klassen Ungdom E1. I denna klass representerade SMK Värnamo av William Almén, Theo Popp och Jacob Stacke. Theo tyckte att det var svårt inledningsvis i snön, vilket han förmodligen inte var ensam om att uppleva med tanke på att både han och William vurpade precis i början av första sträckan. Snöspåret gav inte många chanser till omkörning och risken var stor att fastna i ett pärlband av förare, men SMK Värnamos förare kämpade på riktigt starkt. Theo tog tredjeplaceringen i klassen och William tog segern. Grymt kämpat! Jacob fick tyvärr bryta tävlingen på grund av en vurpa som resulterade i smärta i arm och axel.

I heat 2 stod hemmaförarna Charlie Bergsten och Douglas Sjöblom redo för att anta snökörningsutmaningen i klassen Ungdom E0. Det blev definitivt inte en mindre utmaning för dessa grabbar att köra i snöspåret. Grabbarna kämpade på och under tredje sträckan jagade Douglas tredje placeringen. Men som ni alla vet, i enduro kan mycket hända! Douglas körde omkull på sista sträckan och var tvungen att få hjälp med att få upp hojen, vilket gjorde att han tappade ett par minuter, avslutningsvis mejade han ner en mindre gran och drog med sig granris in i depån. Dagen slutade med en sjätte placering för Douglas. Charlie är verkligen inte den som ger upp utan kämpar vidare men när ens kedja går sönder på sista sträckan, ja då är det inte mycket annat att välja på än att låta hojen stå kvar och sedan få skjuts av en funktionär tillbaka till depån. Revansch till nästa deltävling.

I dagens sista heat så tävlade Carl Nydén i juniorklassen. Även Carl tyckte att det var en riktigt utmanande bana. Under sträckorna så körde Carl fast två gånger och vurpade flera gånger, vilket vittnar om en riktigt svårkörd och tuff bana. Körningen resulterade i en 18:e placering och visserligen ingen placering som Carl var supernöjd med, men i slutet av dagen såg Carl ändå oförskämt pigg och glad ut efter en minst sagt tuff endurokörning.

Värt att även nämna denna gång är SMK Värnamos förare Michael Larsson som tävlade i motionsklassen 50–59 och var väldigt nöjd med sin tiondeplacering, samt Rikard Andersson som tävlade i klassen Bredd och placerade sig på en fin elfteplacering.

Nästa deltävling i vintercupen är i Tidaholm den 21 januari.

Källa: Pressmeddelande från SMK Värnamo

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *