Motorsport

William – silvermedaljör i karting-SM

Motorsport I helgen har det varit SM i karting i Kalmar. 15-årige William Svensson från Vaggeryd körde till sig en silvermedalj i klassen junior 125

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Efter en intensiv vecka på SM i karting som arrangerades i Kalmar lyckades William Svensson från Vaggeryd ta en silvermedalj i juniorklassen 125. 

William knep första platsen i första heatet, fjärde plats i andra heatet och under tredje heatet, som var regnigt och blött, startande han på en fjärde plats. Men efter strul med motorn under formationsvarvet så halkade William ner och fick starta från sista platsen. Då började allt fungera och då startade ”operation upphämtning”. William körde upp sig till en första plats. 

I och med dessa placeringar gjorde att William fick starta från pole och efter hård racing i 25 varv lyckades William nå målgång som andre junior och silvermedaljen i karting-SM var bärgad. 

– Tack till Ward Racing för supporten, till Fredrik Andersson för coaching samt till Mikael Hagman Caspian Racing, skriver teamet i ett pressmeddelande. 

William Svensson tävlar för Jönköpings Karting Club.

Kalmar MK firade sina 100 år med en deltävling i karting-SM. Kval och test startade på tisdagen förra veckan och på lördagen avgjordes finalerna. Totalt deltog 170 förare i sex klasser. 

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *