Motorsport

VM-föraren Tidemand utmanar i Skilling 500

Motorsport Finalen i Rally-SM, som arrangeras av Skillingaryds Motorklubb, nästkommande helg fick i går in en anmälan av VM-föraren Pontus Tidemand från Charlottenberg.

Pontus Tidemand som har meriter från Junior-VM, VM och WRC-2-klassen kommer till Klevshult och ansluter sig till eliten när finalen i Rally-SM ska avgöras.

– Det här ska bli kul, kommenterar Pontus Tidemand på sociala medier och tar med sig Patrik Barth från Torsby som kartläsare.

Bilen duon tävlar med är en Skoda Fabia R 2 från EKS-teamet, samma bil som tävlade med i den värmländska premiären i Kil i augusti. Tidemand och Barth blir det 16:e ekipaget i Rally-SM:s stora klass ”internationella 4 WD”.

Mats Bergman, tävlingsledare för Skilling 500, är nöjd.

– Det är en dröm som uppfylls. Tre världsmästare hos oss plus alla andra i den svenska rallyeliten. Alla borde kunna relatera till detta, även om inte rally är favoritsporten. Tänk en fotbolls- eller friidrottsintresserad som skulle få se Zlatan eller Daniel Ståhl på tävlingsbanan i Klevshult, Skillingaryd, Vaggeryd och Åsenhöga. Det är stort! Så välkommen ut i skogen och upplev något unikt, hälsar Mats Bergman.

Efteranmälan till tävlingen stänger om några dagar och 75 ekipage gör i skrivande stund upp om SM-medaljerna under helgen.

VM-föraren Pontus Tidemand ansluter sig till Klevshult. Foto: JC Rallypics

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *