Motorsport

Var snabbast nykomling

Motorsport Lundström Motorsport krönte säsongen med fina framgångar.

Marcus Lundström körde hem tre pokaler till Bor: två andraplatser i B-finalerna samt utmärkelsen för bäst placerad nykomling. Bild: Pressbild

Lundström Motorsport från Bor hade fullt upp den gångna helgen när både Renault Junior Cup och Valeryd Legends Cup tävlade i samband med SSK-seriens avslutning på Kinnekulle Ring.

För Renaultförarna Månz Thalin och Tino Lundström blev helgen av blandad karaktär. En rasad växellåda under kvalet skapade problem för Månz Thalin, men tack vare en gedigen insats från teamet ordnades en ny växellåda fram så att han kunde fullfölja tävlingshelgen. Trots problem med treans växel korsade Månz Thalin mållinjen som åtta i första loppet och sexa i det andra.

– Han var lite missnöjd efter nederlaget med växellådan men vi var nöjda med hans insats. Månz är duktig och på hugget som bara den, säger Marcus Lundström.

För Tino Lundström blev helgen utvecklande. Han satte nya personbästa tider och korsade mållinjen i det första loppet som tolva. I det andra loppet var han inblandad i en startsmäll, vilket resulterade i att ett däck kröktes. Teamet lyckades åtgärda problemet och Tino kunde komma ut på banan och ta målflagg som tolfte bil.

– Tino är jättenöjd med säsongen. Han känner att han har blivit så pass mycket snabbare och starkare över säsongen, så han längtar redan till nästa säsong. Jag hoppas att Månz fortsätter nästa säsong också, han har farten i sig, säger Marcus Lundström.

Teamets otur fortsatte i Legends cup-klassen. Innan kvalet rasade växellådan på Mats Johanssons bil, vilket innebar att det var slutkört innan tävlingarna hade inletts på allvar.

– Det var troligtvis en följdskada efter en krasch på Karlskoga, säger Marcus Lundström.

Men Marcus Lundström kom att skänka teamet lite glädje. Han slutade tvåa i båda B-finalerna och belönades dessutom med utmärkelsen bäst placerad nykomling.

– Jag har känt att det går fortare för varje gång jag sitter i bilen, även om jag är en bit från den totala eliten, så det var skönt att få den utmärkelsen. Det var skönt för självförtroendet att få det kvittot och nu laddar vi för nästa säsong, avrundar Marcus Lundström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *