Motorsport

Två segrar för SSMK

Motorsport Det blev två klassegrare i Nässjö för SSMK Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Nässjörundan.

Tävlingen var den andra i 2018 års E-cup efter att Skilling 50 inledde föregående helg och strax över 50 förare från huvudsakligen Småland och Västergötland gav sig ut på de tio km specialsträcka som utgjorde årets tävling.

Totalsegrade gjorde långväga gästen Michael Holmgren från Gnesta. Bästa placerad totalt av Skillingaryd MK;s förare var Kim Petersson/Simon Molin som kom tvåa i C-förare 2WD och nia totalt.

Bland de otrimmade Volvo-bilarna hittar vi två klassegrare för SSMK. Thomas Kurtsson/Erik Axelsson vann bland C-förarna och han gick med det också upp i ledningen sammanlagt i E-cupens otrimmade klass som nu har åtta bland de tio främsta från Skillingaryds MK.

Agne Josefsson/Kjell Gustavsson körde in på en sjätteplats i samma klass.

I klassen för A- och B-förare vann Christer Westerdahl/Alex Bartholdsson med Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson på tredje plats. Stefan skuggar därmed Thomas från sin andraplats sammanlagt. Övriga placeringar: Svante Arthursson/Anders Fransson femma i Appendix K och Vincent Johansson lotas sin förare Fredrik Karlsson till samma placering i A-förare 2WD.

Nästa tävling för klubbens förare är kommande hels SM-tävlingen South Swedish Rally och sedan den 19 maj då Ljungby MK bjuder upp till en för tidig Midsommardans.