Motorsport

Tung dag för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvist haR ett lopp att glömma i helgens Gmr Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway i USA och vänder nu blicken mot den stundande säsongshöjdpunkten Indy 500.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist kvalade in som bäste Arrow Mclaren-förare till lördagens lopp, före ordinarie stallkamraten Pato O’Ward och den för helgen nytillkomne förre F 1-stjärnan Juan Pablo Montoya, men fick trots det nöja sig med 13:e plats som startposition under en helg när farten aldrig riktigt fanns där.

Väl i loppet fick Värnamoföraren förvisso en bra start och avancerade till utkanten av topp-tio, men ett långsamt första depåstopp kostade värdefull tid och under den andra halvan av återfanns återfanns han i den bakre delen av resultatlistan.

Det blev till slut en 17:e plats i mål för Rosenqvists del, mindre än en sekund bakom O’Ward.

Det här var ett riktigt dåligt lopp menar Felix Rosenqvist.
– Vi hade helt enkelt ingen fart, och utan det kommer man heller inte framåt i fältet. Vi behöver göra en fundamental förändring på den här typen av banor, men det är bara att borra ner huvudet och jobba på. Som tur är väntar Indy 500 runt hörnet och där tror jag att vi har en betydligt bättre chans. Vi har en bra bil på ovalerna, så det ska bli väldigt intressant, säger Felix.

Redan kommande vecka körs träning och kval inför den 105:e upplagan av Indy 500. Den världsberömda ovalklassikern avgörs sedan över sina traditionsenliga 500 miles (800 kilometer) söndagen den 30 maj.

• Resultat
1) Rinus VeeKay (NED), ECR, 85 varv
2) Romain Grosjean (FRA), Dale Coyne, + 4,951sekunder
3) Alex Palou (ESP), Ganassi, + 15,072
4) Josef Newgarden (USA), Penske, + 18,447
5) Graham Rahal (USA), Rahal, + 26,981

17) Felix Rosenqvist (SVE), AMSP, + 45,420

• Mästerskapsställning Ntt indycar serie efter 5/16 lopp
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 176
2) Alex Palou (ESP), Ganassi, 163
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 148
4) Pato O’Ward (MEX), AMSP, 146
5) Graham Rahal (USA), RLL, 137

18) Felix Rosenqvist (SVE), AMSP, 71

Taggar

Dela


1 reaktion på Tung dag för Felix Rosenqvist

Det går verkligen åt fel håll för Felix. Efter att debutåret 2019 blivit årets nykomling och slutat på en fin 6:e plats i sammandraget verkar det nu handla om placeringar närmare 20 än 1. Det har varit många grova misstag i Felix styrning, där det sämsta var när han inte nöjde sig med en klar andraplats i ett ovallopp förra året, utan skulle om – varvade förare och kraschade. Efter det har inget fungerat.
Att teamet i depån inte har rätt kompetens är en del i allt misslyckande, men lagkompisen har vunnit ett lopp och ligger fyra i sammandraget, så det måste vara något annat som spökar. Rimligtvis borde han inte ha blivit en sämre förare med två säsongers erfarenhet.
Hoppas allt blir bättre och att depåteamet hamnar i hårdträning inför Indy 500.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *