Motorsport

Toronto nästa för Felix Rosenqvist

Motorsport Under de närmaste fyra veckorna ska hela fem lopp köras i en intensiv period i indycarserien.

Foto: Arrow Mclaren Sp

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Först ut är en efterlängtad återkomst till kanadensiska Toronto i helgen – och Felix Rosenqvist ser fram emot att ta sig an den tekniska stadsbanan för första gången på tre år.

Loppet runt Exhibition Place i centrala Toronto har varit ett av de hårdast drabbade av coronapandemin. Det populära stadsloppet fick strykas ur kalendern både 2020 och 2021 i spåren av kanadensiska covid-restriktioner, men återvänder nu äntligen till agendan på nytt.

För Felix Rosenqvist är Toronto förknippat med glada minnen. Smålänningen vann båda loppen på banan i instegsklassen Indy light 2016, och slutade sedan stark femma i sitt första och hittills enda indycarlopp på anläggningen 2019.

I helgen är Arrow Mclaren Sp-föraren dessutom på jakt efter revansch efter att, från tredje plats, ha tvingats bryta det senaste loppet på Mid-Ohio med tekniska problem.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Toronto, som är lite av en favorit för mig, säger Felix Rosenqvist. Det var ett tag sedan vi var där och jag tror att hela depån gillar den här tävlingen. Det har gått bra för mig där tidigare och dessutom har vi lite revansch att utkräva efter Mid-Ohio.

Toronto markerar uppstarten på en tävlingsintensiv period. Redan nästa helg väntar dubbla lopp på ovalen i Iowa, följt av ytterligare två lopp på direkt efterföljande helger i Indianapolis och Nashville.

Helgens tävlingar i Toronto drar igång med fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag och loppet – som sträcker sig över 85 varv – startar kl. 21.20 svensk tid på söndag kväll.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *