Motorsport

Toppar första testet med nya stallet

Motorsport Felix Rosenqvist fick en smakstart på samarbetet med sitt nya Indycar-stall Meyer Shank Racing (MSR) när han toppade resultatlistan i ett lyckat första test med stallet i Florida på måndagen.

Felix Rosenqvist fick en smakstart på samarbetet med sitt nya Indycar-stall Meyer Shank Racing (MSR) när han toppade resultatlistan i ett lyckat första test med stallet i Florida på måndagen. Pressbild: Meyer Shank Racing

Rosenqvist tog plats i den Honda-försedda MSR-bilen under den första av tre testdagar på Homestead-Miami Speedway, där samtliga team finns representerade den här veckan när förberedelserna inför 2024 års Indycar-säsong inleds på allvar.

Rosenqvist fann sig omedelbart tillrätta i sin nya hemvist, och noterades med tiden 1.11.244 för dagens snabbaste varv – drygt två tiondelar före landsmannen Marcus Ericsson. Regerande mästaren Alex Palou från Spanien var trea.

– Det har varit en riktigt bra dag, säger Felix Rosenqvist. Samarbetet med teamet har klaffat från start. Alla gillar verkligen att jobba tillsammans här i MSR. Det är ett sammansvetsat gäng. Den stora grejen i dag var förstås att få en första känsla för bilen. Jag har aldrig kört den förut men jag måste säga att det är en bra start. Bilen är snabb och framför allt reagerar den som jag vill. Det känns super.

Teamkamraten Tom Blomqvist (Storbritannien) tar nu över Meyer Shank Racing-bilen under de avslutande två testdagarna på tisdag-onsdag.

Felix i sin nya tävlingsdräkt. Pressbild: Meyer Shank Racing  [1/2]

– Det har varit en riktigt bra dag. Samarbetet med teamet har klaffat från start. Alla gillar verkligen att jobba tillsammans här i MSR. Det är ett sammansvetsat gäng, , säger Felix Rosenqvist. Pressbild: Meyer Shank Racing  [2/2]

Nästa stopp: Daytona 24-timmars

Felix Rosenqvist beger sig nu tillbaka norrut längs Floridas östkust, när fokus riktas om mot det klassiska sportvagnsloppet Rolex 24 At Daytona (Daytona 24-timmars) kommande helg.

Värnamoföraren ställer upp i tävlingen för det brittisk-amerikanska teamet United Autosports, där han rattar bil nummer 22 tillsammans med kollegorna Paul di Resta, Dan Goldburg och Bijay Garg i den 13 bilar stora LMP2-klassen.

Rosenqvist fanns på plats på Daytona International Speedway redan den gångna helgen när tävlingen traditionsenligt smygstartade med träningsdagarna som kallas för ”The Roar” (”Rytandet”). Då avgjordes också kvalet, där Goldburg stod för körningen i bil nummer 22 och gav ekipaget femte plats på gridden i LMP2-klassen.

– Vi hade några bra dagar på Roar, och jag tror absolut att vi är med och slåss om det, säger Felix Rosenqvist. Senaste gången jag körde Daytona var 2018, så det var ett tag sedan, men jag kom in i det fort och de sista två passen kändes väldigt lovande. Det är ett långt race och vad som helst kan hända på 24 timmar, men på ren fart tror jag att vi är där. Jag ser verkligen fram emot helgen.

Rolex 24 At Daytona flaggas i väg klockan 19.40 svensk tid på lördag kväll. Innan start kommer fyra ytterligare träningspass att genomföras på torsdag och fredag.

Värnamoföraren ställer upp i tävlingen för det brittisk-amerikanska teamet United Autosports, där han rattar bil nummer 22 tillsammans med kollegorna Paul di Resta, Dan Goldburg och Bijay Garg i den 13 bilar stora LMP2-klassen. Pressbild: United Autosports  [1/3]

Vid helgens kval tog Dan Goldburg bil nummer 22 till femte startposition i LMP2-klassen inför lördagens start. Pressbild: United Autosports  [2/3]

– Vi hade några bra dagar på Roar, och jag tror absolut att vi är med och slåss om det, säger Felix Rosenqvist. Pressbild: United Autosports  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *