Motorsport

Texas nästa för Felix Rosenqvist i säsongens första ovalrace

Motorsport Årets andra deltävling för Ntt indycar series tar fältet till ultrasnabba Texas Motor Speedway, där Felix Rosenqvist står redo att ta sig an säsongens första ovalrace nu till helgen.

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson

Värnamo-sonen har visat prov på bra fart runt den 2,4 kilometer (1.5 mile) långa ovalen vid sina tre tidigare besök; inte minst 2020 då han gick mot en andraplats innan han kraschade i samband med en varvning bara några varv från mål.

Rosenqvist, som fick med sig en 17:e plats från premiären i St. Petersburg förra månaden, tar nu sikte mot pallen i återkomsten till Texas – där Arrow Mclaren SP-kollegan Pato O’Ward dessutom vann förra året.

– Jag har alltid gillat Texas Motor Speedway, och det har också varit en av mina starkaste ovaler ända sedan jag kom till Indycar, säger Felix Rosenqvist.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka dit i helgen och testa vårt ovalpaket för första gången i år. Vi hade en riktigt snabb bil på den här typen av bana förra säsongen och vi tror att vi har gjort fler framsteg under vintern, så jag känner mig optimistisk. Det ska bli riktigt kul!

En annan intressant aspekt av den här helgens tävlingar är det faktum att teamen är fria att ändra inställningar på bilarna mellan kval och race. Så har inte varit fallet på Texas Motor Speedway sedan 2019 – på senare tid har arrangörerna ”låst in” den set-up som använts under kvalet.

Tilltaget är utformat för att öppna upp för omkastningar och skapa en större dynamik under tävlingshelgen.

– Att vi får ändra uppsättning efter kvalet är en stor grej, kommenterar Felix Rosenqvist. Det betyder att vi inte behöver kompromissa. Vi kommer att köra bilen med minimal nedåtkraft i kvalet för att maximera farten över ett flygande varv, men i racet behöver vi en bil som fungerar i trafik och över en hel racedistans. Det är en helt annan sak. Det blir väldigt intressant att se hur det faller ut på den här banan, men vi kommer definitivt att ha fullt upp under träningarna för att hitta rätt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *