Motorsport

Team skänker hälften av sponsorpeng

Motorsport Motorcrossteamet, med Dennis Johansson som teamchef, skänker pengar till förmån för cancerforskning

Dennis bytte namn på crossteamet och skänker hälften av sponsorpengen till cancerforskningen

Teamet som består av 14 förare som tävlar i både motorcross och enduro i olika serier och tävlingar runt om i södra Sverige. I Vaggeryd finns gymmet och garaget, där killarna vintertid samlas och drömmer om hur snabba de kommer att vara på motorcrossbanorna vid vårens tävlingar.

– I början av förra året gick min älskade mamma bort i cancer efter fem års kamp. Hon hade det tufft många gånger men vägrade vika ner sig. Hon var alltid positiv och trots all smärta hade hon alltid nära till skratt. Det har gjort starka intryck på mig och jag försöker alltid att se saker med hennes syn, tänka positivt och väljer att fokusera på det ljusa i tillvaron, börjar Dennis berätta.

När Cancergalan sändes på tv väcktes idén att göra något för att bidra till forskningen, som har givit Dennis mamma några extra år tillsammans med sin son trots sin svåra sjukdom. Tidigare år har alla i teamet hjälpts åt att skaffa sponsorer till bland annat kläder och hjälmar, men nu har Dennis tänkt om…

– Jag döpte om mitt motorcrossteam till ”Moto KROSSA Cancer”. Vi driver det som tidigare men nu skänker vi hälften av våra intäkter till förmån för cancerforskningen och målet är att kunna skänka 50 000 kronor. Vi började för två veckor sedan och vi ser att våra sponsorer, både nya och befintliga, vill hjälpa till. Det är kul att kunna göra mer och vi vill också hjälpa till att bidra till forskningen som är så viktig. Dennis poängterar att den fina gemenskapen inom motorsportvärlden är fantastisk.

– Alla förarna i teamet har varit ett stort stöd under tiden min mamma var sjuk och när jag delade den här idén med grabbarna var alla positiva och ställde upp på ett fantastiskt sätt. Våra tävlingskläder trycks upp i slutet av februari och det finns fortfarande möjligheter att skänka en slant till cancerforskningen samt även stötta lokala duktiga motocrossförare, avslutar Dennis.

Halva sponsorpengen skänks till cancerforskningen och förhoppningsvis når killarna sitt mål som även är att bli omnämnda vid nästa års cancergala i tv-rutan. Vi har alltså all anledning att återkomma till ”Moto KROSSA Cancer” teamet…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *