Motorsport

Svensk seger när Felix blev åtta

Motorsport Felix Rosenqvist körde hem säsongens bästa resultat hittills när att indycar serie återupptogs i explosiv stil med ett kaotiskt race i Nashville, USA, natten mot måndag svensk tid. Loppets segrare blev svenske Marcus Ericsson,

Pressbilder

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist visade prov på lovande fart efter sommaruppehållet när han regelbundet återfanns högt upp i resultatlistan under helgen på den nya stadsbanan, och körde in som motorleverantören Chevrolets bäst placerade förare i såväl kval som race.

Den 29-årige Värnamoföraren tog sig som enda Chevrolet-bil vidare från lördagens kval och inledde söndagens lopp från sin mest framskjutna startposition hittills under 2021 från fjärde ruta.

Väl i loppet förvandlades saker och ting dock till något av ett lotteri, med hela nio gulflaggssituationer i en kaotisk tävling som dessutom fick avbrytas med rödflagg två gånger på grund av olika incidenter.

Felix, som inledningsvis legat med stadigt i topp fem, blandades bort i den chansartade strategiska given som uppstod i tumultet och fick till slut nöja sig med åttonde plats – som ändå markerade nytt säsongsbästa.


– .Det var otroligt mycket gulflagg. Ibland såg det bra ut, ibland inte, och allt vi kunde göra var att försöka hantera det så gott det gick. Det var tråkigt att vi inte fick med oss ett bättre resultat, särskilt med tanke på farten vi faktiskt haft här i helgen, men ärligt talat känner jag inte att jag kunde ha gjort något annorlunda i dag, säger Felix Rosenqvist.

Rosenqvist tvingades till en försiktig avslutning i det 80 varv långa loppet, sparandes på bränsle för att undvika ett sista extra depåstopp, och låg sexa inför en sen omstart med bara tre varv kvar.


Försedd med hårda däck kunde han dock inte försvara sig mot attackerna från bakomvarande rivaler på mjukt gummi under slutvarven och tappade två placeringar.

– Vi var på en strategi som innebar att jag behövde spara bränsle, och dessutom låg vi ute på de svarta däcken, förklarar Felix Rosenqvist. Det var egentligen rätt beslut när det togs, men när den sista rödflaggen kom ut så sent sjönk temperaturen i däcken alldeles för mycket och jag fick aldrig in dem igen. Det var inga lätta varv på slutet, men det här kunde ha gått precis hur som helst och i slutändan får vi vara glada för vårt bästa resultat i år. Tack till alla som gjort det här racet i Nashville möjligt!

Nästa lopp körs redan nu på lördag, den 14 augusti, på Indianapolis Motor Speedway.


• Resultat
1) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 80 varv
2) Scott Dixon (NZL), Ganassi, +1,559 s
3)James Hinchcliffe (KAN), Andretti, +2,391 s
4) Ryan Hunter-Reay (USA), Andretti, +2,801 s
5) Graham Rahal (USA), Rll, +4,083 s

8) Felix Rosenqvist (SVE), Amsp, +5,966 s

• Efter 11/16 lopp
1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 410
2 )Scott Dixon (NZL), Ganassi, 368
3) Pato O’Ward (MEX), Amsp, 362
4) Josef Newgarden (USA), Penske, 335
5) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 335

23) Felix Rosenqvist (SVE), Amsp, 118

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *