Motorsport

Summerar lyckad tävlingsdebut

Motorsport Lundström Motorsport summerar en lyckad debut i Renault Junior Cup. – Vi är jättenöjda med helgen, berättar Bengt Lundström.

Tino Lundström och Månz Thalin är nöjda med helgens tävlingsdebut. Arkivbild: David Alin

Förra veckan berättade vi om att den tredje generationen Lundström skulle begå tävlingsdebut på Falkenberg under den gångna helgen. 

I det rekordstora startfältet på 15 bilar lyckades 14-årige Månz knipa sjunde startruta inför det första loppet. Han kom iväg från startrutan, men under loppets inledning blev han påkörd. Han kom upp på banan på sista plats men lyckades genom en smart körning köra upp sig till en slutlig sjundeplats. 

I det andra loppet startade Månz åter från sjunde startruta. Vid banans snabbaste parti släppte bilen och han var ute med halva bilen på gräset, men lyckades åter ta sig upp på banan. Han tappade tre placeringar i samband med incidenten, men körde på nytt åter upp sig och tog sig i mål som sjua. 

För 12-årige Tino Lundström låg fokus på att lära sig bilen och banan. Han kände sig allt mer hemma bakom ratten och körde in på en 12:e plats i det första heatet och blev 13:e i det andra.

– Alla var nöjda och glada mot slutet av dagen. Med tanke på den korta tid vi har haft för övning så är vi alla jättenöjda med helgen, berättar Bengt Lundström.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *