Motorsport

Stärkt Felix Rosenqvist laddar om för ovaldubbel i Iowa

Motorsport I söndags körde han hem sin första pallplats för säsongen – och redan i helgen är Felix Rosenqvist tillbaka på banan när indycar ställer om för en viktig dubbel på Iowa Speedways intensiva oval.

Pressbild

Rosenqvist fick äntligen, för första gången som Arrow Mclaren Sp-förare, beträda pallen efter en stark körning till tredje plats i stadsloppet i Toronto under den gångna helgen.

Nu, bara några dagar senare, väntar en helt annan typ av utmaning när fältet snabbt drar vidare till Iowa Speedway; en kort, unik oval med varvtider på bara 18 sekunder, och med dubbla mästerskapspoäng i potten när två lopp ska köras. 

– Pallplatsen i söndags ger mig ännu mer energi in i den här helgen i Iowa, säger Felix Rosenqvist. Det är en totalt annan typ av bana än Toronto, men vi har haft en väldigt bra bil på ovalerna i år och jag tog pole i Texas. Jag tror att det här är en ny bra chans för oss. Dessutom kvalade jag in i topp tio till båda racen i Iowa senast vi var där 2020, så jag känner mig förhoppningsfull.  

Tävlingen i Iowa är den enda på årets kalender som omfattar två lopp i stället för det sedvanliga enda som normalt körs under en indycarhelg. Det första loppet körs på lördag och sträcker sig över 250 varv, och det andra på söndag då totalt 300 varv ska avverkas.  

Startuppställningen till båda loppen bestäms i lördagens tidskval, där varje förare ska sätta två flygande varv. Det första formerar startpositionen till lopp 1, och det andra till lopp 2.

– Det är ännu viktigare än vanligt att komma in i den här helgen på rätt sätt, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi har bara en träning, och i kvalet har vi två varv på oss som kan avgöra i princip hela helgen. Det är två långa race, absolut, men varvet är så otroligt kort. Om man inte är med där framme från start är risken stor att man snabbt blir varvad, och det är oftast förödande. Det blir en speciell helg, helt klart.  

Helgens två lopp markerar indycarsäsongens elfte respektive tolfte deltävling. Evenemanget i Iowa inleds med fri träning på fredag kväll svensk tid. 

Fotnot: Pole position betyder första startposition

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *