Motorsport

SSMK-duo tvåa i JSM

Motorsport Efter sju specialsträckor kunde Skillingaryds MK;s Markus Theorin och Henrik Söderkvist kliva upp på pallen i Rally-SM som idag avslutades i Östersund.

Henrik och Markus i sin tävlingsbil. Foto; Henrik Söderkvist

Sju sträckor har körts i andra deltävlingen i Rally-SM runt Östersund i helgen. Igår kväll, inför nattvilan, låg Markus Theorin och Henrik Söderkvist på andra plats i klassen trimmat 2WD. Idag har de under dagens fem specialsträckorna hållt ställningarna. Slutar sin Östersundhelg med en andra plats.

– Bra rally i Östersund på roliga och fina vägar. Det har snöat mycket så det var oerhört svårkört. Vi hade bra attack i går. Idag blev vi hindrade av framförvarande bil på sträcka tre, men det är sånt som händer, men vi blev ändå tvåa i vår klass trimmat 2WD bland juniorerna efter en riktigt bra körning, säger Henrik Söderkvist.

– Vi gick upp till en andraplats totalt i Junior-SM tabellen, så det känns bra, avslutar Henrik som är kartläsare till Markus Theorin.

Klubbkamraten och kartläsaren Filip Wernefur, som satt bredvid Pontus Åhman, slutade sin resa på specialsträcka tre under morgonen med problem med kylaren.

Silvermedaljörerna från helgens Rally-SM. Henrik Söderkvist och Markus Theorin. Foto; Privat.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *