Motorsport

Snabbaste Honda-förare i kvalet till Indy 500

Motorsport Felix Rosenqvist kommer att starta den 108:e upplagan av Indianapolis 500 från nionde plats, som främste Honda-förare i det 33 bilar stora startfältet.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/3]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/3]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/3]

Rosenqvist tog sig vidare från den inledande kvaldagen på lördagen och in i söndagens Top 12-segment, där han levererade ett fyravarvssnitt på 232,305 miles per timme (373,8 kilometer i timmen) runt Indianapolis Motor Speedway.

Försöket räckte inte för vidare avancemang till det avslutande Fast 6-avgörandet, men P9 ger likväl Rosenqvist ett gyllene utgångsläge i det stora ovalloppet nästa helg.

Insatsen innebär att Rosenqvist kommer att starta i topp tio i Indy 500 för tredje året i rad. Den förlänger också smålänningens obrutna svit av topp tio-resultat i samtliga kval så här långt under årets Indycar-säsong.

– Vilken helg, säger Felix Rosenqvist. Vi kom inte till Fast 6, men vi är P9 på gridden till Indy 500, bästa Honda, och det är i sig en väldigt stor prestation av hela teamet. Vi trodde att vi hade lite mer att ge idag, men banan gick i en riktning vi inte riktigt var med på och i efterhand kunde vi ha kört lite mindre downforce.

– Allt som allt dock en väldigt bra helg och ännu ett topp tio-kval för oss – den här gången i det största racet i världen. Jag är supernöjd och alla i Meyer Shank Racing har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är redo för racet.

Indy 500-fältet är tillbaka på banan igen i morgon måndag för ett två timmar långt träningspass, när fokus nu skiftar från maximal kvalfart till uthållighet i racetrim.

Den 108:e upplagan av Indy 500 avgörs på söndag, den 26 maj.


Resultat

Ntt Indycar-serien | Deltävling 5

108:e Indianapolis 500
Indianapolis Motor Speedway (USA)

Kval – Dag 2

Taggar

Dela


1 reaktion på Snabbaste Honda-förare i kvalet till Indy 500

Lycka till Felix Rosenqvist 🇸🇪 i söndagens Indy 500. Hoppas din MSR Honda håller de 200 varven och att du får stå där som en vinnare och dricka mjölk.

Mvh Cg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *