Motorsport

SMK Värnamo fyller 75 år – arrangerar ungdoms-SM i enduro

Motorsport I år fyller SMK Värnamo 75 år. Som ett led i jubileet arrangerar klubben söndagen den 22 augusti ungdoms-SM i enduro på SMK Värnamos motorstadion och på angränsande områden runt Stomsjö motorområde.

SMK Värnamo hoppas på goda framgångar för ungdomssektionen när ungdoms-SM i enduro arrangeras på hemmaplan. Foto: Pressbild  [1/2]

SMK Värnamo genomför tävlingen som ett led i att klubben i år firar 75-årsjubileum samt att klubben tillsammans med kommunen uppgraderat enduroslingan på motorområdet. Foto: Pressbild  [2/2]

Tävlingen är öppen för ungdomar, flickor och pojkar i olika åldrar och maskinklasser samt en damklass.  Tävlingen startar under söndagsmorgonen, genomförs med tre stycken olika specialprov per varv samt transporter mellan proven för att avslutas med prisceremoni. SMK Värnamo har ett flertal aktiva inom just ungdomssektionen som förhoppningsvis kan vara med i pallplatsdiskussionen. 

Klubbens verksamhet i dag omfattar allt från crosskola för de yngsta, serielag i cross, individuellt tävlande i cross och enduro på elitnivå samt motionsanpassade aktiviteter för övriga. 

SMK Värnamo genomför tävlingen som ett led i att klubben i år firar 75-årsjubileum samt att klubben tillsammans med kommunen uppgraderat enduroslingan på motorområdet. Klubben bildades i Mars 1946 med namnet Svenska Motorklubbens Värnamoavdelning. Efter att SMK Värnamo bedrivit sin verksamhet på ett flertal platser i olika kringkommuner kunde SMK Värnamo 1994 inviga en egen motorstadion som nu är samlingspunkt för klubbens verksamhet och USM tävlingen. 

I dag är målet för SMK Värnamo att vi skall vara en ideellt fungerande klubb där motorintresserande kan samlas för att utöva sin sport. Sportsligt sett är målet att vi skall ha aktiva som tar SM-poäng i både motocross och enduro. Klubben skall ha en anläggning som tilltalar våra medlemmar, ung som gammal, där de skall kunna utöva sin sport samt i övrigt kunna trivas i en för alla lämplig och trevlig miljö. 

SMK Värnamo tackar alla, kommunen, markägare och övriga närboende som ger klubben möjlighet att bedriva sin verksamhet. 

Källa: Pressmeddelande från SMK Värnamo 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *