Motorsport

SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september

Motorsport I Skillingaryd laddas det för SM-final i rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Skilling 500”.

Mats Bergman är tävlingsledare för Skilling 500 som i år blir finaltävling i Rally-SM. Foto: Sara Mejving

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24–25 september är det dags.

– Första gången vi arrangerar SM och så får vi till och med finaltävlingen. Det känns stort, säger tävlingsledaren Mats Bergman.

I princip har rallytävlingen Skilling 500 körts oavbrutet sedan 1971, vilket gör att det är jubileumsår.

– SM är ett led i det även om det nu inte blir de aktiviteter vi tänkt oss i samhället. Men vi räknar med att kunna ge publiken möjlighet att på ett ordnat sätt ta sig ut i skogen, så det kommer att bli bra ändå, fortsätter Bergman.

Klubben har lagt en tävlingsbana som omfattar 15 avlysta specialsträckor. Totalt handlar det om elva mil, med en del bekanta vägavsnitt runt Vaggeryd-Skillingaryd och en etapp vid Åsenhöga i Gnosjö kommun.

– Det är ju första gången Skilling 500 går som SM, så kanske inte alla förare känner igen sig. Vi hoppas kunna bjuda på nya omgivningar.

Skillingaryds MK har cirka 350 medlemmar och start och mål för tävlingen är förlagt till Rasta Klevshult.

– Vi skryter över att vara den mest aktiva klubben i Småland, med ett fyrtiotal förare som startade i någon tävling 2019. Det kan vi stå för fortfarande, avslutar Mats Bergman.

Inbjudan till Skilling 500, final i 2021 mästerskap i Rally, hittar du här.

Vilka förare/kartläsare som anmält sig hittar du här.

Pressmeddelande från Svenska Rallymästerskapen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *