Motorsport

Skilling 500 flyttas fram till hösten

Motorsport Organisationskommittén för Skilling 500 har tilldelats ett nytt datum för Skilling 500 2021. Den skulle körts som en deltävling i Rally SM 18–19 juni och vara del av Skillingaryds Motorklubbs femtioårsjubileum.

Arkivbild

Med de restriktioner som gäller nu och fram till juni har Svenska Bilsportförbundet och SM-seriens promotor Svenska Rally Mästerskapet beslutat att flytta vårens tävlingar till hösten. Skillingaryds MK har nu  tilldelats finaltävlingen den 24-25 september 2021.

– Vi tror att detta är bäst för både tävlande, klubbens medlemmar och våra samarbetspartners. Dessa har nog med att hålla sitt vardagsliv och ordinarie verksamheter igång i dessa svåra tider utan att behöva tänka på att planera för ett rally i juni. En tid där pandemin troligen fortfarande har ett grepp om landet, säger Pia Thulin ordförande i Skillingaryds Motorklubb.

– Vi räknar med att det mesta av det arbete som lagts ner inför junitävlingen kommer att kunna användas och det ger då några fartfyllda dagar i Vaggeryds och Gnosjö kommuner i september. Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Skilling 500 den 24–25 september 2021, avrundar Mats Bergman tävlingsledare för SM-tävlingen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *