Motorsport

Silver till Kalle Körner Björk

Motorsport Den första deltävlingen i Ungdoms SM i enduro kördes i lördags och det blev en silverplats för SMK Värnamo.

SMK Värnamo: Theodor Popp, Kalle Körner Björk, William Almén och William Hjalmarsson

SMK Värnamo kom med fyra förare till start denna varma dag när Finspångs MS var värd för tävlingen.

I USM 1 gjorde William Almén sin debut. Han visade att han vill vara med i toppen och kriga, slutade på en elfteplats av de 30 startande, och var nöjd med dagen.

I nästa klass USM 2 var Theodor Popp och William Hjalmarsson i startfållan. Theodor gjorde sin första start i denna klassen, men hade strul med bromsarna på de tre första stäckorna. Han avslutade bra med en 25:e plats.
William Hjalmarsson tyckte att det var snabba och hala sträckor. Han förlorade lite tid i början, men fixade till ett bra avslut och körde upp sig till en elfte plats av de 57 startande i klassen.

I den sista klassen USM 3 kom Kalle Körner Björk till start. Det skulle bli en hård fajt med Nisse Bengtsson FMCK Skövde. Kalle och Nisse växlade ledningen mellan varandra, men en vurpa för Kalle gjorde att han tappade ledningen och Nisse kunde ta hem segern före Kalle. Trea blev Arvid Modin Botkyrka MK.

Pelle Carlsson

Prisutdelning med från vänster Kalle Körner Björk, SMK Värnamo, Nisse Bengtsson, FMCK Skövde och Arvid Modin, Botkyrka MK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *