Motorsport

Satsar på legendarisk uthyrning 

Motorsport Vad sägs om att sätta sig bakom ratten på en liten racingbil med motorcykelmotor? Marcus Lundström nappade på erbjudandet och har nu blivit en legendarisk bil rikare.

Vad sägs om att sätta sig bakom ratten på en liten racingbil med motorcykelmotor? Marcus Lundström nappade på erbjudandet och har nu blivit en legendarisk bil rikare.  [1/4]

Legends-bilarna består av rörramschassin med tävlingskarosser i skala 5/8, med karosseri inspirerad av 1930-talets amerikanska bilar, och drivs av motorcykelmotorer från Yamaha.  [2/4]

Marcus Lundströms bil håller på att plockas ner för renovering och lackering under vintern för att stå redo inför nästa säsong.  [3/4]

– Även om jag främst har tänkt att hyra ut bilen, så blir man själv så jäkla sugen på att köra, skrattar Marcus Lundström.  [4/4]

De senaste åren har sett ett allt större intresse för tävlingsklassen Legends. Biltypen är främst avsedd för att främja spännande racing och för att hålla kostnaderna nere. Bilarna består av rörramschassin med tävlingskarosser i skala 5/8, med inspiration från 1930-talets amerikanska bilar, och drivs av motorcykelmotorer från Yamaha. Med en motoreffekt på max 135 hästkrafter och en maxvikt på under 600 kilo så förstår ni att det handlar om små och ettriga tävlingsbilar. Nu har den tidigare Camaro Cup- och V8 Thunder Cars-profilen Marcus Lundström blivit en Legends-bil rikare. 

– En kompis till mig tävlade i klassen förra året. Han skickade en annons om två bilar och vi började snacka. Vi bestämde oss för att slå slag i saken, så i söndags åkte vi och hämtade dem. Det blev en resa på totalt 100 mil, men det var det värt, säger Marcus. 

Mitt i verkstaden står de två bilarna, en röd och en svartvit. Den röda är Marcus Lundströms nytillskott. 

– Så fort vi kom hem började jag att plocka ner den. Tanken är att lacka om den nu under vintern och sedan ha den klar till kommande säsong. Målet är i första hand att hyra ut den till intresserade och jag har redan sålt en tävlingshelg. 

Under 2020 fanns totalt 80 bilar anmälda fördelade på fyra tävlingsklasser i Legends Cup. Den ökade populariteten resulterade i att klassen blev en del av STCC-cirkusen 2021. Till nästa säsong har 20 nya bilar beställts av intresserade förare. 

– Även om jag främst har tänkt att hyra ut bilen, så blir man själv så jäkla sugen på att köra, skrattar Marcus Lundström. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *