Motorsport

Revanschsugen Felix vänder blicken mot Long Beach

Motorsport Efter att ha tvingats bryta från pole position senast är Felix Rosenqvist fast besluten att slå tillbaka när den berömda stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, står värd för säsongens tredje Ntt Indycar series-deltävling den här helgen.

Bilder: Pressbilder

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist mötte ett grymt öde på Texas Motor Speedway för tre veckor sedan när han drabbades av tekniska problem efter att, som förste svensk sedan Kenny Bräck, ha toppat ett ovalkval i Indycar.

När fältet nu beger sig till den glamourösa kustorten Long Beach, strax utanför Los Angeles, är siktet ställt på revansch. Arrow McLaren Sp-svensken är dokumenterat snabb runt den tekniska stadsbanan, där han bland annat kvalade in i topp fem när tävlingen stod värd för förra årets final i september.   

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Long Beach, säger Felix Rosenqvist. Det har alltid varit en fartmässigt bra bana för mig, men på grund av olika omständigheter har slutresultaten aldrig riktigt blivit vad de borde. Nu kommer vi dit efter en väldigt lovande helg i Texas senast och det ska bli intressant att se hur väl vi kan bära över den farten från en oval till en stadsbana. Målet är att vara med där uppe och slåss om det!

Tävlingarna i Long Beach inleds med fri träning natten mot lördag svensk tid. Därefter väntar ytterligare ett träningspass och sedan kvalet på lördag kväll. Loppet startar klockan 21.45 svensk tid på söndag kväll och körs 85 varv.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *