Motorsport Skillingaryds Motorklubb fortsätter att notera framgångar i olika rallytävlingar.

Patrik Axelsson trea i TV Svängen. Foto: Henrikrallyfoto  [3/6]

Keith Wennberg tvåa i TV Svängen 2018. Foto Niclas Nilsson  [4/6]

Sara och Thomas Kurtsson vinnare i Lill Eken 2018  [5/6]

Oscar Karlsson tvåa i Lill Eken 2018  [6/6]

SMK Eksjö arrangerade på lördagen sin deltävling i årets E-cup. Lill-Eken är den fjärde deltävlingen av sex och förare från Skillingaryds MK gjorde bra ifrån sig. Klasseger blev det för Thomas och Sara Kurtsson som vann C-förare Volvo Original men bara med 0,6 sekunder före klubbkamraten Oscar Karlsson/Jakob Källberg.

14) Johannes Josefsson/Malou Papp

Thomas Kurtsson leder också cupen totalt för standardklassen där SSMK dominerar totalt med elva förare bland de 13 främsta. Tvåa ligger Stefan Stigemyr och trea Agne Josefsson.

I den trimmade klassen körde Alexander Axelsson/Nellie Karlsson in på en andra plats i klassen och en tredje plats totalt. Sammanlagt ligger Alexander på tredje plats men bara fem poäng efter ledaren när två tävlingar återstår.

Trettio mil söderut i skånska Hörby samlades tretton ekipage från Skillingaryds MK tillsamman med 130 andra för att köra TV-svängen, en anrik tävling som nu kördes för 54:e gången. Vägkaraktären är helt annorlunda jämfört med norra Småland och det gäller att skynda lagom fort för att undvika punkteringar och skador på bilen.

Resultatmässigt bäst lyckades Keith och Jane Wennberg i B-förare Grupp E samt Simon och Daniel Bolsgård i C-förare Grupp F. De kom båda på andra plats i sina respektive klasser. I Simons klass startade ytterligare tre ekipage som samlade sig på placeringarna fem till sju. Marcus Kjellkvist/Inge Pettersson, femma, sedan Patrik Tor/Christian Gustafsson på sjätte och Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson på sjunde plats.

Patrik Axelsson/Mats Bergman kom på tredje plats klass Appendix K och säkrade därmed segern i Smålands DM 2018 trots att en deltävling återstår. Anton Geijersson läste noter åt Anton Claesson, Grimslöv till en nionde plats.

Övriga SSMK förare återfinns bland de 34 som bröt. Erik Bergman/Per Andersson, Kim Petersson/Simon Molin, Carl Mikaelsson/Simon Wernersson, Joakim och Bitte Blansch samt Jennie och Louise Blansch ficka all ge upp av mestadels mekaniska anledningar.

Kommande helg kommer klubbens förare att synas både i sista SM-deltävlingen i Linköping och Jubileumsknixen i Gullabo.

Mats Bergman

Syskonen Wennberg, Keith och Jane, blev tvåa i klassen grupp E  [1/4]

I Hörby blev Anton Claesson (Grimslövs MS) tillsammans med Anton Geijersson nia i sin klass och 17;e plats totalt  [2/4]

Patrik Thor kör Volvo original och var nöjd sexa i klassen  [3/4]

Från vänster Patrik Tallåker, Evelina Kurtsson (slutade på plats sju strax efter Patrik Thor) och Markus Kjellkvist och Inge Pettersson som blev femma i samma klass.  [4/4]