Motorsport

Rally-SM: Oscar kör sin första vintertävling

Motorsport På lördag är det premiär i Rally-SM. Från Skillingaryds Motorklubb tävlar en kartläsare och en förare. – Ny bil och aldrig kört på vinterväglag, säger Oscar Karlsson om premiären

Privatbild. Oscar och Christoffer lämnade i dag Småland för SM-premiär i Lima

Fantastiskt startfält med 130 tävlande ekipage väntas på startlinjen under tidig lördag morgon när premiären i Rally-SM arrangeras på vintervägar i Dalarna med Lima MS som arrangör. 13 mil specialsträcka under dagen väntar deltagarna. 

Från Skillingaryds Motorklubb finns Oscar Karlsson, förare i standardklassen och kartläsaren Carl Eriksson i trimmat 2 WD. 

Oscar Karlsson, tillsammans med kartläsare Christoffer Svensson från Nässjö MK: 

– Vi har hyrt en bil till första SM-tävlingen då min bil inte är färdig ännu. Vi har förberett oss genom att gå igenom bilen så den är tipp topp och isdäck har inhandlats. Jag har testat bilen i två korta teststräckor för att försöka komma in i bilen, berättar Oscar som fortsätter: 

– Det är mycket nytt. Jag har aldrig kört vinterrally eller framhjulsdrift. Vi har ingen placering som mål, men vi siktar så högt vi kan och ska försöka få in en bra känsla i bilen utan att riskera för mycket i början då rallyt på lördag är långt. Vi vill plocka med så mycket poäng vi kan och ha en god känsla och erfarenhet för fortsättningen av SM i år. Det är det viktigaste, berättar Oscar Karlsson som på lördag inleder årets SM-satsning. 

Vimmerbyföraren Oskar Andersson gör SM-premiär i rally. Carl Eriksson från Skillingaryd är kartläsare

Klubbens kartläsare Carl Eriksson tar plats i ny sits på lördag.

– Jag kommer göra ett inhopp hos Oskar Andersson från Hultsfred som gör sin första start i rally. Oskar har tidigare varit framgångsrik i crosskart med bland annat seger i Rally-X Nordic förra året men har nu tagit steget över till rally. Målet med tävlingen är att Oskar ska få mil, erfarenhet och att vi ska ha riktigt kul. Såklart hoppas vi också på lite poäng bland juniorerna, berättar Carl Eriksson.

Oscars storasyster Nellie Karlsson, som i lördags tog emot ”Husses vandringspris” för sin prestation under förra året, återfinns i SM-sammanhang och skulle ta plats i högerstolen hos Jonas Kruse, Karlstad MC, i klassen internationella 4 WD, men lämnade återbud till tävlingen under onsdagen. Nellie behåller sin sits men nu som föråkare tillsammans med Chribbe Haglund, i Jonas Kruses bil. 

Rally Lima är första deltävlingen i årets Rally-SM där Skillingaryds Motorklubb står som värd för den tredje deltävlingen med bas Klevshult i juni månad. 

Nellie blir kartläsare åt Chribbe Haglund och de kommer att vara föråkare i tävlingen på lördag. Foto: Jonas Kruse

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *