Motorsport

Portland nästa för Rosenqvist när Indycar avslutar med traditionsenlig västkustdubbel

Motorsport 2023 års upplaga av Ntt Indycar-serien går in på upploppet när Felix Rosenqvist och hans konkurrenter nu skiftar fokus mot den amerikanska västkusten för säsongens två sista deltävlingar, med start på Portland International Raceway i Oregon nu till helgen.

Pressbilder: Indycar

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Söndagens Grand Prix of Portland kommer att följas direkt nästa helg av den stora finalen på Laguna Seca i Kalifornien, i en västkustdubbel som numera kommit att bli något av en tradition på Indycar-kalendern.
 
Inför helgens besök i Portland bär Rosenqvist med sig positiva minnen. Smålänningen slutade tvåa i sin första start på banan 2019 och ställer nu siktet på nytt mot pallen. 
 
– Historiskt har Portland varit en bra bana för mig, säger Felix Rosenqvist. Jag har varit tvåa, sexa och tia där i de tre race jag kört. Det är en ganska gammaldags bana och relativt simpel vid en första anblick, men faktum är att den är ganska klurig att få till. Framför allt den sista sektorn, som är väldigt smal och snabb. Jag ser fram emot att komma tillbaka dit och vi ska verkligen göra allt vi kan för att slåss längst uppe i toppen.
 
Rosenqvist beger sig till Portland med en färsk åttondeplats i bagaget från Bommarito Automotive Group 500, säsongens sista ovallopp, i söndags.

Indycar-fältet drar i gång helgens tävlingar på fredag, lokal tid, då den inledande fria träningen körs. Med nio timmars tidsskillnad till Sverige innebär det att den första träningen startar precis vid midnatt, natten mellan fredag och lördag.

Kvalet körs på lördag och racet – Grand Prix of Portland – flaggas i väg klockan 21.15 svensk tid på söndag. Loppet körs över 110 varv.

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Deltävling 16

Grand Prix of Portland
Portland International Raceway (USA)

Lördag 2 september
Fri träning 1: 00.00-01.15 (fredag i USA)
Fri träning 2: 18.00-19.00
Kval: 21.30-23.00

Söndag 3 september
Fri träning 3: 02.15-02.45 (lördag i USA)
Race (110 varv): 21.15

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *