Motorsport

Pallen fylldes åter av SSMK

Motorsport I Hässleholm kördes under lördagen Snapphanerallyt och det blev stora framgångar för Skillingaryds MK.

Alla på pallen C-förare grupp F från Skillingaryds MK. Foto Frida Lindström  [1/9]

Jennie Blansch trea i i Snapphanerallyt. Foto Ronny Augustsson  [8/9]

Henrik Söderkvist lotsar Victor Karlsson till en femte plats i Snapphanerallyt 2019. Foto Fotoniclas  [9/9]

Tävlingen ingick i Sydsvenska Rallycupen samt i DM för Småland och Södra. Skillingaryds Motorklubbs förare lyckades bra på de fyra specialsträckorna och fick med sig flera framskjutna placeringar hem.

Först ut var de klassiska bilarna. I klassen för årsmodellerna 1966–75 kom Patrik Axelsson/Robin Sanell liksom 2017 på en andra plats, de låg inför sista sträckan på en tredje plats men tvåan bröt så silverplatsen blev deras.

Liksom i SSRC:s Mästarmöte för några veckor sedan fyllde Skillingaryds MK hela pallen i klassen för C-förare VOC/Grupp F. Samma segrare, Oscar och Nellie Karlsson, samma tvåa Johannes Josefsson/Johan Pettersson och samma trea Marcus Kjellkvist/Inge Petersson.

I klass C-förare Grupp E svarade Jennie och Joakim Blansch för en riktigt bra prestation genom att köra in på en tredje plats av de tio som startade. Simon Wernersson/Hans-Peter Picher låg efter första sträckan strax före Jennie men tappade sen mycket tid och kom slutligen åtta.

Bland A-förare 2WD gjorde Henrik Söderkvist ett inhopp som kartläsare hos en södra Sveriges snabbaste förare Victor Karlsson, Vimmerby. Ett plötsligt åskregn gjorde att de fick stanna och torka rutan men lyckades ändå bli femma i det starka fältet. Likaså kartläsande Anton Geijersson och Hans förare Anton Claesson fick bryta efter avåkning.

• Övriga placeringar
Oscar Ljung/Frida Axelsson sjua i B 2WD.
Keith Wennberg/ Jennifer Bergkvist på femte plats i A/B-förare Grupp E
Kevin Andersson/Victor Zettergren femma i B-förare VOC/Grupp F

Nu är det tre veckors uppehåll till hemmatävlingen Skilling 500 den 31 augusti. Start och mål samt serviceplats i Hestra.