Motorsport

På lördag hyllas medaljörerna

Motorsport Bilsportgalan tar plats i Jönköping på lördag där medaljörer hyllas, stipendiat utdelas och årets utmärkelser såsom bland andra hederspris, årets bilsportare och årets eldsjäl delas ut. 

Känd bilsportare fick fina utmärkelser förra året

Över hundra olika kategorier i nästan samtliga förbundets sportgrenar får under lördagen kliva upp på scen och ta emot folkets jubel och medalj, av olika valörer, efter förra årets fina resultat bakom ratten.

Det har varit en del gnissel kring att det är många, alltför många, medaljer till allt och alla och helst ska alla få medaljen utdelad under kvällen och inte på eftermiddagspasset (som också är väldigt bra). Mängden utmärkelser gör detta omöjligt, då får galamiddagen förlängas till nattmangel och in på söndag förmiddag. Att arrangera allt på samma dag, i olika pass, är ett bra koncept för landets tillresta bilsportare.

Att få utdelning på kvällspasset ska man antingen haft framgångar internationellt, tävla i en nationell klass eller har någon utmärkelse att hämta från förbundet eller Bilsport Award som utser 13 personer i olika kategorier. 

Tyvärr blir ”min del”, rallyutmärkelserna lite avnkoppat. Det gavs tillstånd till premiärtävlingen i Rally-SM samma dag, vilket är väldigt olyckligt i sig och förvånade att det i huvudtaget gjordes då Bilsportsgalans datum har varit bestämt långt innan tävlingskalendern. Ännu mer olyckligt blev det när informationen nådde ”stora” Rally-SM (inte sprintarna) att deras medaljutdelning blev flyttad från Jönköping till Hudiksvall, där tävlingen arrangerades. Ännu, ännu mer olyckligt blev det när information kom några dagar innan ordinarie anmälningstid gick ut till galan. Då hade såklart flera förare, kartläsare och deras team anmält sig till galan. Jag tror med ganska stor säkerhet att utmärkelsen för 2023 kommer i skymundan av arrangemanget och tävlingens egna prisutdelning, men hoppas jag har fel. 

Nu har förbundet lovat att detta inte ska uppreas men att hitta en helt ren och tävlingsfri helg för samtliga sportgrenar är nog lika svårt som att hitta en nål i en höstack. Oavsett helg och oavsett hur långt innan det offentliggörs kommer någon sportgren bli drabbad. 

Rally-SM sprintmedaljörerna på grus och asfalt kommer att få hyllas i Jönköping på lördagseftermiddagen vilket jag kommer att föreviga såklart, så håll utkik i vår tidning på söndag. 

Foton är från förra årets Bilsportgala. 

Vi ses och hörs vid nästa tidskontroll…

Sara Mejving

Fotnot: Vill du skriva en krönika? Mejla mig, sara@skillingaryd.nu, välkomna!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *