Motorsport

Nya framgångar för SMK Värnamo

Motorsport SMK Värnamos förare fortsätter visa upp fina prestationer i motocross.

Bilder: Privat

Charlie Bergsten slutade på en tiondeplats i den andra deltävlingen i USM i Upplands Väsby.  [1/3]

I Kristianstad kördes den första deltävlingen i Serie Södra. SMK Värnamo tävlade med lag i division 1 och 2.  [2/3]

I division 2 körde Anton Sjöqvist, Olle Mårtensson och Carl Nydén hem totalsegern i den första deltävlingen.  [3/3]

SMK Värnamos förare är fortsatt aktiva med att dela på tävlingar. I helgen så var det tävlingar i motocross, bland annat i Upplands Väsby samt Kristianstad.

I Upplands Väsby körde Charlie Bergsten den andra deltävlingen i USM i motocross. Synd att påstå att förutsättningarna var de bästa eftersom natten innan tävlingen bjöd på ihållande regn och även under själva tävlingsdagen hade vädergudarna tydligen bestämt sig för att erbjuda mer regn. Så minst sagt en blöt, lerig och utmanande bana. Efter en åttondeplats i första finalheatet och en elfteplats i andra heatet tog Charlie en fin tiondeplacering totalt.

I Kristianstad bjöds det på fina laginsatser i motocross. Där kördes den första deltävlingen i Serie Södra. I division 1 representerades klubben av förarna Rasmus Håkansson, Hugo Forsgren samt Albin Liljeblad. Det blev en väldigt bra start efter första heatet då Värnamo låg etta. Efter lite oflyt i andra heatet samt sista heatet så gjorde laget en stark laginsats och slutade på en femteplacering i deltävlingen.

I division 2 körde Anton Sjöqvist, Olle Mårtensson samt Carl Nydén. I första heatet körde Anton in på en andra plats och Carl på åttonde. Därefter körde Olle samt Anton i andra heatet och tog tredje samt åttonde plats. Tredje heatet bjöd på extra spänning då Olle fick en dålig start, men han gav sig inte. Det resulterade i en andraplacering, endast tre tiondelar efter ettan i mål. Carl slutade på en sjundeplacering i samma heat. Totalt innebar lagets prestationer att Värnamo vann samtliga heat och därmed vinst i första deltävlingen i division 2.

Redan nästa helg är det dags för nästa deltävling i serien. Då är det Eksjö som står värd.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *