Motorsport

Ny design och ny energi för Felix inför Indy 500

Motorsport Felix Rosenqvist bär med sig nytt hopp – och en ny formgivning – in i årets stora höjdpunkt för den 105:e upplagan av klassiska Indianapolis 500.

Felix Rosenqvist bär med sig nytt hopp – och en ny formgivning – in i årets stora höjdpunkt för den 105:e upplagan av klassiska Indianapolis 500. Foto: Arrow McLaren Sp  [1/2]

Felix Rosenqvist bär med sig nytt hopp – och en ny formgivning – in i årets stora höjdpunkt för den 105:e upplagan av klassiska Indianapolis 500. Foto: Arrow McLaren Sp  [2/2]

Indy 500 är ett av motorsportens tre absolut tyngsta lopp, bredvid Monacos Grand Prix och Le Mans 24-timmars. För att markera det speciella tillfället kommer Rosenqvist att bära ett nytt färgschema på sin #7 Vuse Arrow Mclaren Sp Chevrolet på Indianapolis Motor Speedway under de kommande tävlingsveckorna, formgiven av kläd- och livsstilsföretaget Undefeated.

Rosenqvist hoppas kunna lägga en bekymmersam säsongsupptakt bakom sig, och i stället gå in med ny energi i årets viktigaste lopp – stärkt ändå av den positiva känslan från superspeedwayovalen i Texas i början av månaden.

– Indy 500 är en jättechans för oss, säger Felix Rosenqvist. Det är vår stora möjlighet att få den här säsongen tillbaka på banan, och jag är oerhört motiverad. Vi hade antagligen den snabbaste bilen i fältet på ovalen i Texas och den nya designen är dessutom väldigt snygg, vilket alltid är en bonus. Vi har en lång väg framför oss de närmaste veckorna, men det finns en stark energi i hela teamet. Vi är redo att ta oss an den här utmaningen.

Träningarna inför Indy 500 inleds i dag tisdag, och fortsätter sedan under resten av veckan in mot helgens kvalificeringar – där det slutliga 33-bilsfältet ska formeras inför loppet den 30 maj.

Indy 500 är normalt världens enskilt största idrottsevenemang med över 300 000 besökare på läktarna. På grund av coronapandemin begränsas antalet fans på tävlingsdagen i år till 40 procent av maximal kapacitet, motsvarande cirka 135 000 personer.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *