Motorsport

Ny design för Felix i indycar 2022

Motorsport Värnamoföraren Felix Rosenqvists bildesign för 2022 års ntt indycarsäsong presenterades på fredagen när Arrow Mclaren Sp lanserade årets satsning på det amerikanska formelbilsmästerskapet.

Ny design. Pressbild

Pressbild

Rosenqvist – som vann indycars virtuella Pro Challenge-tävling i onsdags – kommer att köra med ett omarbetat färgschema på sin Arrow McLaren Sp-bil under sin andra säsong med stallet.

Den nya designen bygger på en iögonfallande kombination av fluorescerande blått och Mclarens traditionella papaya-orangea nyans, med kontrasterande inslag av svart.

– Jag går in i 2022 med väldigt stark motivation, säger Felix Rosenqvist. Det finns definitivt en längtan efter revansch efter fjolåret, och det är den bästa moroten. Vi har jobbat hårt under vintern och har många anledningar att se fram emot den här säsongen. Det här teamet är under ständig utveckling, särskilt i och med integreringen av Mclarens expertis som hjälper oss framåt steg för steg varje dag.

Årets säsong omfattar 17 lopp, med kronjuvelen Indy 500 som sedvanlig höjdpunkt i slutet av maj. Den här säsongen återvänder också det populära gatloppet i kanadensiska Toronto till kalendern – en tävling som hör till Rosenqvists personliga favoriter.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Toronto, som varit borta från kalendern under pandemin, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är en av mina favoritbanor. Sedan är självklart också Indy 500 alltid en höjdpunkt, och där har jag en särskilt positiv känsla i år. Det är fortfarande tidigt, men jag tror att vi kommer ha en stark bil på Indianapolis Motor Speedway, så jag har stora förhoppningar inför det loppet. Jag ser fram emot att komma ut på banan igen och se om allt jobb vi lagt ner under vintern ger resultat.

Säsongspremiären för serien äger rum i St. Petersburg, Florida, den 27 februari.

Taggar

1 reaktion på Ny design för Felix i indycar 2022

Vill önskar våran Felix stort lycka till
Hoppas han kan vända energin
100 procent mot och med ett vinna år.
Skalle har han för att vinna i varje lopp
👍🇸🇪🏎Felix Rosenqvist
Lycka till 2022 Med vänlig hälsning
CG Värnamo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *