Motorsport

Nio SMK-åkare i endurotävling

Nio SMK-åkare i endurotävling

Motorsport Den första deltävlingen av vintercupen i enduro anordnades av FMCK Skövde på Kråkberget. Det var nio förare från SMK Värnamo som kom till start.

Theodor Popp, William Hjalmarsson och Algot Hjalmarsson

Det var bra sträckor med blandat underlag. Det var lite löst det översta lagret men med tjäle under som gav bra grepp för killarna.

Först ut var E0 med Theodor Popp och Algot Hjalmarsson. Detta var första tävlingen för Theodor i denna klassen som han klarade bra men med några vurpor och lite strul med cykeln så slutade han på en 21:a plats.

Algot lyckades bättre och körde in på en 13:e plats av de 26 startande.

I klassen E1 körde William Hjalmarson in på en 26:e plats.

I nästa grupp -39 körde Johan Lord in på plats 70, Filip Thelin på 111 och Robert Carlström på 121 med bara två sträckor körda av fem. Det var 122 startade i klassen

Nästa klass ut var 40–49 med Joakim Björk. Han lyckades över förväntan och körde in på en riktigt fin plats 19 av 93 startande i klassen.

Sist ut för dagen var juniorklassen med Kalle Körner Björk och Albin ”Hjalle” Hjalmarsson. Här var motståndet betydligt tuffare för killarna. Kalle slutade på plats 19. Hjalle hade otur och vurpade på tredjesträckan och bestämde sig för att bryta tävlingen efter detta.

Pelle Carlsson

Kalle Körner Björk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *