Motorsport

Motocrosstalang tävlar i VM

Motorsport SMK Värnamo-föraren Elliot Lord från Gnosjö tävlar i junior-VM i Heerde nu i helgen.

SMK Värnamo-föraren Elliot Lord från Gnosjö tävlar i junior-VM i Heerde nu i helgen. Bild: Privat  [1/3]

Årets säsong har redan bjudit på internationella framgångar för Gnosjöföraren. I slutet av juni körde han EM-semifinal i Lituaen.  [2/3]

– Det är en stor ära för Elliot att få representera sitt land i en så viktig tävling som VM. Han har drömt om detta sedan han var åtta år och nu blir drömmen sann när han ska köra junior-VM och tävla mot killar som är två år äldre än han själv, berättar hans mamma Frida Lord.  [3/3]

När junior-VM i motocross avgörs i nederländska Heerde i helgen är tolvårige Elliot Lord från Gnosjö en av fem förare som ska försvara de svenska färgerna i 85-kubiksklassen. Totalt är tio svenska förare uttagna, de fem övriga ska tävla i 125-kubiksklassen. Elliot kommer att tävla mot totalt 105 deltagare från hela världen.

Elliot tävlar för SMK Värnamo och kör i år både SM- och EM-tävlingar. I slutet av juni deltog han i EM-semifinalen i Litauen, där han visade på bra resultat.

– Det är en stor ära för Elliot att få representera sitt land i en så viktig tävling som VM. Han har drömt om detta sedan han var åtta år och nu blir drömmen sann när han ska köra junior-VM och tävla mot killar som är två år äldre än han själv. En dröm blir sann och med sig har han hela familjen som stöd, skriver hans mamma Frida Lord i ett mejl till redaktionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *