Motorsport

Motig premiär för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvist fick inte den start han hade önskat sig på årets Ntt indy-car-säsong när han tog målflagg på 17:e plats vid helgens premiär i Sankt Petersburg i Florida i USA.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Pressbild

Värnamoföraren kompromissades av ett tungt tidskval, och tvingades välja en alternativ strategi i försöken att slå sig fram genom fältet i söndagens 100 varv långa lopp.

Ett taktiskt tidigt depåstopp såg ut att kanske kunna öppna upp för en framskjuten placering, men strategin spolierades till slut av en oläglig gulflaggssituation och Arrow Mclaren Sp-svensken fick nöja sig med 17:e plats vid målgång. Även lagkamraten Pato O’Ward slutade utanför topp tio.


– Inte den premiär vi hade önskat oss, säger Felix Rosenqvist. Det är svårt när man startar så långt bak. Man är i händerna på att få en alternativ strategi att fungera, och det lyckades vi inte med i dag. Dessutom hade jag några varvningar som kostade väldigt mycket tid.

– Bilen känns egentligen bättre än så här och jag tror att vi hade fart för topp åtta i racet, men vi vill förstås mer än så. Vi har mer jobb att göra och vi kommer att vända på varje sten inför nästa lopp i Texas.

Premiärarrangemanget bjöd på en enorm folkfest, när den amerikanska (och internationella) racingpubliken vällde in i massor i ett av de mest välbesökta loppen i tävlingens 20-åriga historia.

– Det har varit en otrolig stämning i helgen, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är väldigt kul att se att sporten klarat av pandemin på ett så bra sätt, och att människor är ännu hungrigare och mer engagerade nu. Indycar och arrangörerna här gör ett kanonjobb med Sankt Petersburg och jag hoppas att alla fans hade en bra helg här med oss.

2022 års premiär vanns av nyzeeländaren Scott Mclaughlin för Team Penske.

Serien fortsätter närmast på Texas Motor Speedway, säsongens första oval, den 20 mars.


Resultat:

1) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 100 varv
2) Alex Palou (SPA), Ganassi, + 0,509 sekunder
3) Will Power (AUS), Penske, + 2,467
4) Colton Herta (USA), Andretti, + 15,844
5) Romain Grosjean (FRA), Andretti, + 18,452

17) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 39,036

Mästerskapsställningen efter ett av 17 lopp

1) Scott McLaughlin 54
2) Alex Palou 41
3) Will Power 36
4) Colton Herta 32
5) Romain Grosjean 30

17) Felix Rosenqvist 13

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *