Motorsport

Montoya blir Felix stallkamrat under Indy 500

Motorsport Juan Pablo Montoya återvänder till Arrow McLaren Sp för att köra Indianapolis 500. 

Juan Pablo Montoya återvänder till Arrow McLaren Sp för att köra Indianapolis 500. Bild: Arrow McLaren Sp

Den 46-årige colombianen, som vann tävlingen för Penske år 2000 och 2015, blir åter stallkamrat till de ordinarie förarna Felix Rosenqvist och Pato O’Ward. Precis som förra året deltar Montoya även i indycar-loppet Indianapolis Grand Prix på den tidigare formel 1-slingan på ovalens insida, som äger rum två veckor innan Indy 500. 

Montoya kom på nionde plats i förra årets upplaga, fem platser bakom Pato O´Ward, efter att ha startat från den 24:e startrutan. 

– Jag hade en god upplevelse med stallet förra året och ser fram emot att bygga vidare på arbetet vi gjorde 2021. Jag tror att vi har en god chans att slåss om topplaceringarna och att slåss för segern, säger colombianen till Racefans.net.

2021 års tävling var en jämn historia och fjärdeplacerade Pato O´Ward slutade endast två sekunder bakom vinnaren Helio Castroneves. 

McLaren Racings vd Zak Brown beskriver Montoya, som gör sin sjunde start i det klassiska loppet i maj månad som en ”institution inom motorsporten” med två Indy 500-vinster och en framgångsrik formel 1-karriär i McLaren i bagaget. 

– Han tillför erfarenheter som stallet verkligen drar nytta av och ökar våra segerchanser varje gång han sätter sig i bilen, säger Brown. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *