Motorsport

Månz tävlingsdebuterar i helektrisk racingcup

Motorsport Månz Thalin gör i helgen premiär i Nxt Gen cup på Falkenbergs motorbana. – Två race på söndag. Mitt mål med helgen är att jag ska lära mig så mycket som möjligt, säger unge racingtalangen från Värnamo. 

Cupen är världens första 100 procentiga elektriska junior touring car cup där den officiella svenska juniorvärldsmästaren kommer att koras. Juniorförarna kommer att köra den helg nya elektriska racerbilen baserad på Mini Cooper SE. Bilen har 190 – 230 hästkrafter med omedelbart vridmoment och den sofistikerade elektriska drivlinan med sitt 30 kWh batteri möjliggör tävlingar på mer än 20 minuter. 

Månz Thalin berättar: 

– Det är en helektrisk cup som kommer att köra i Västkustloppet i Falkenberg denna helg, tillsammans med många andra cuper. Bilen är nybyggd Nåt Gen cup bil med Mini Cooper chassi. Racen körs på söndag och man kan följa mig på YouTube direktsända kanal. 

Hur har du laddat upp inför helgen?
– Spelat mycket musik och tränat med att köra hyrkart. 

Vad har du för mål och förväntningar på helgens race?
– Eftersom jag är den som har minst erfarenhet så är mitt mål denna helg att lära mig så mycket som möjligt och försöka att hänga på de andra 17 förarna. Jag ska åka hem från Falkenberg denna helg utan att ångra något…, summerar unge racingtalangen Thalin från Värnamo. 

Fotnot: Klassen är öppen för förare i åldrarna 14 till 25 år. Till förfogande har förarna varsin LRT NXT1, en elektrisk tävlingsbil som baseras på gatbilen Mini Cooper SE. Serien kommer att tävla som supportklass till STCC 2023 som en karriärstege där mästaren får ekonomisk hjälp till en styrning i STCC 2024. En av de 18 förarna som ställer sig på startgridden är Värnamoföraren Månz Thalin.

Privat/pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *