Motorsport

Long Beach väntar för Felix: ”Fantastisk bana”

Motorsport Felix Rosenqvist är redo för nästa slag i Ntt Indycar-serien den här helgen när USA:s snabbaste formelbilsmästerskap riktar fokus mot det berömda gatloppet i Long Beach för säsongens tredje deltävling.

Bilder: Arrow Mclaren

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist upplevde en emotionell berg-och-dalbana senast det begav sig på Texas Motor Speedway, där han först slog till med årets första pole position men sedan tvingades bryta själva racet efter en krasch i sin Arrow Mclaren-Chevrolet.
 
I helgen återgrupperar smålänningen i Kalifornien, denna gång fast besluten att på allvar inleda sin mästerskapsattack i söndagens 85 varv långa Acura Grand Prix of Long Beach.
 
– Long Beach är en fantastisk bana och en fantastisk plats, och jag ser verkligen fram emot helgens race där, säger Felix Rosenqvist. Det har varit två tuffa första lopp för mig, men jag tror att alla kan se potentialen. Målet den här helgen är helt enkelt att bevisa det tydligare än någonsin med ett starkt race från start till mål.
 
Även om Long Beach på många sätt är en typisk stadsbana, med flera knixiga och trånga partier, finns åtminstone två realistiska omkörningstillfällen runt det 3,1 kilometer långa varvet.

Inte minst öppnar fullfartssektionen utmed pittoreska Shoreline Drive upp för potentiella attacker in i 90-gradersvänstern vid kurva 1, men bjuder också in till överambitiösa manövrar som i stället riskerar att sluta i den oförlåtande muren.
 
– Kvalet är alltid extra viktigt på stadsbanor, och Long Beach är inget undantag, men det är inte omöjligt att avancera i racet om man har en bra bil under sig, fortsätter Felix Rosenqvist. Det som verkligen gör mig optimistisk inför den här helgen är farten vi hade allround i St. Pete, en snarlik bana, i premiären förra månaden. Vi hade två bilar i topp åtta i kvalet, och två bilar i topp fyra i racet, så förhoppningsvis kan vi reprisera den farten i helgen.
 
Träningarna inför Acura Grand Prix of Long Beach inleds natten mellan fredag och lördag svensk tid. På lördag eftermiddag väntar sedan ett andra träningspass, följt av kvalet senare på kvällen. Racet flaggas igång klockan 21.30 svensk tid på söndag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *