Motorsport

Laddar för säsongens sista ovallopp

Motorsport Felix Rosenqvist står inför en sista intensiv del av säsongen när Ntt Indycar-serien ska rundas av med tre tävlingshelger i rad, med start på söndag i Bommarito Automotive Group 500.

Pressbilder: Indycar

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Helgens tävling körs på World Wide Technology Raceway (WWTR) – tidigare känd som Gateway – och markerar det sista ovalloppet för säsongen. Rosenqvist har visat bra fart på ovalerna tidigare i år, med pole position i Texas, första startled i Indy 500 och en strid om segern på Iowa Speedway, där han dock föll tillbaka till fjärde plats efter en sen omstart. När fältet nu beger sig till WWTR är den småländske Arrow McLaren-chauffören fast besluten att avrunda ovaldelen av säsongen på bästa sätt.

– Vi har varit snabba på ovalerna i år, så jag ser fram emot att komma till WWTR och försöka bära med oss den farten dit. Däremot har den där riktiga fullträffen rent resultatmässigt lyckats gå oss förbi, så det är förstås något vi vill ändra på i helgen. Vi har en ganska fullspäckad dag på lördag med kval och ett par timmars träning, så jag tror att de flesta kommer ha ganska mycket information inför racet. Förhoppningsvis kan vi vara med och slåss i toppen, säger Felix Rosenqvist.

Bommarito Automotive Group 500, döpt efter sin racedistans på (cirka) 500 kilometer, avgörs över 260 varv. Loppet startar klockan 21.30 svensk tid på söndag kväll.

Efter helgens tävlingar drar Ntt Indycar-serien direkt vidare västerut för de två avslutande loppen i Portland och Laguna Seca.

Tidsschema (alla angivelser avser svensk tid)

Ntt Indycar-serien | Deltävling 15

Bommarito Automotive Group 500
World Wide Technology Raceway (USA)

Lördag 26 augusti
Fri träning 1: 17.00-18.00
Kval: 20.00-21.00
Fri träning 2: 23.00-00.45

Söndag 27 augusti
Race (260 varv): 21.30

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *