Motorsport

Laddar för rally-SM

Motorsport Carl, Christoffer, Henrik och Anton är Skillingaryds MK;s representanter vid rally-SM som går i Linköping under helgen

Från vänster; Servicekille i två team Joakim Blansch, Anton Claesson och Anton Geijersson  [1/3]

Carl och hans förare Linus blev tilldelade startnummer 58  [2/3]

Christoffer Svensson och Henrik Lennartsson hoppas att få många rallymil i kroppen under helgen  [3/3]

Förväntansfulla klev killarna in i SAAB arena i Linköping för att kvittera ut sina tävlingshandlingar under torsdagskvällen. Carl Eriksson, kartläsare åt Linus Månsson Östgöta BSF, är den som har flest SM-poäng med SSMK-adress och siktar på nya under helgen. Carl och Linus ligger två i junior-SM trimmat 2WD.

– Känns bra, säger Carl när han möter upp vid anmälningsdisken. 

– Det kan nog gå bra, säger Henrik Lennartsson som är SSMK;s ende rallychaufför i helgen. Det är andra SM-deltävlingen men första i den nya bilen. Han och kartläsaren Christoffer Svensson har dock bara fått 10 kilometer i den nya framhjulsdrivna vinnarbilen då de fick bryta på grund av tekniska bekymmer både i Tranås och under hemmatävlingen i lördags. 

– Det kan väl bara gå bättre, kommenterar Christoffer Svensson och blickar mot föraren Henrik som nickar instämmande. 

Anton Geijersson är kartläsare åt Anton Claesson, Grimlövs MS. Även att de inte har några SM-poäng hitintills kanske det blir några i helgen. De båda Anton säger att känslan efter hemmatävlingen Skilling 500 är bra, så förhoppningsvis blir det SM-poäng i helgen.

Rally-SM i Linköping är den femte deltävlingen i årets SM. Imorgon under dagen är det genomkörning av alla specialsträckor medans servicepersonalen besiktigar tävlingsbilen. På fredag kväll är stadssträckan, på asfalt, inne i Linköping och den körs två gånger. På lördag drar tävlingsfältet söderut och kör nio specialsträckor på grus och en service är planerad inne i Linköping vid lunchtid.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *