Motorsport

Karriärens hittills bästa för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvist har gjort karriärens hittills bästa Indy 500-kval och kommer att starta det berömda ovalloppet i USA nästa helg från åttonde plats.

Felix Rosenqvist. Foto: Arrow McLaren SP

Rosenqvist tog sig relativt enkelt vidare från den inledande kvaldagen på lördagen, där svensken var tredje snabbast bland fältets 33 förare med en snitthastighet på 232.775 mph (374 km/h) över de fyra flygande varv som traditionsenligt används i kvalformatet till Indy 500.

Därmed avancerade Rosenqvist vidare till det efterföljande Top 12-segmentet på söndagskvällen svensk tid, med förhoppningar om att potentiellt kunna slåss om pole position till INDYCAR-säsongens stora höjdpunkt.

Dessvärre bidrog ett tekniskt problem till att dämpa Rosenqvists tempo till 232.182 mph (373 km/h) i söndagsavgörandet, men åttonde plats markerar likväl smålänningens bästa utgångsläge hittills i ett av motorsportvärldens absolut största race.

– Det är lite blandade känslor just nu, men allt som allt har det varit en riktigt bra kvalhelg, säger Felix Rosenqvist. Det var synd att vi åkte på ett problem just idag, och jag är positivt överraskad över att vi ändå lyckades slå några bilar i Top 12. Vi tappade fart av någon anledning och tvingades dreva om vår utväxling, så med tanke på det måste vi vara nöjda med topp åtta.

Felix Rosenqvist kommer att dela tredje startled med Arrow McLaren SP-kollegan Pato O’Ward (Mexiko) och fransmannen Romain Grosjean när det 200 varv långa racet drar igång nästa söndag (29 maj). Pole position gick till slut till nyzeeländaren Scott Dixon.

– Vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge, summerar Felix Rosenqvist. Det är fullt möjligt att vinna från tredje led, och bilen har känts bra i trafik på träningen, så jag ser verkligen fram emot racet nästa helg. Vi har alla chanser.

Indy 500-fältet är tillbaka på banan igen i morgon måndag för ett två timmar långt träningspass, när fokus nu skiftar från maximal kvalfart till uthållighet i racetrim.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


1 reaktion på Karriärens hittills bästa för Felix Rosenqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *