Motorsport I helgen avgjordes Stångebroslaget på Prästtomta skjutfält utanför Linköping. med fina resultat för SMK Värnamo

Prisutdelning med från Vänster Kalle Körner Björk, Värnamo, André Högberg, SMK Gävle, Nisse Bengtsson, FMCK Skövde och Kalle Hindström, Tibro MK  [3/4]

Douglas Sjöblom  [4/4]

Man kunde tro att det var skjutövning på gång, men det var damm och rök från dom 2 500 enduroförarna som var anmälda till Stångebroslaget. Detta är ett av dom tre stora endurotävlingarna i Sverige. Det var åtta startande från SMK Värnamo.

Först ut på fredag var ungdomsklassen i 125 cc. Det var riktigt tort och dammigt när Albin ”Hjalle” Hjalmarsson och Kalle Köner Björk startade.
Hjalle fick en riktigt bra start och var iväg bland de 16 första och han kämpade på bra och slutade på en riktigt bra 27;e plats. Bra kört av Hjalle.

Kalle fick ett stopp på sin cykel i starten och kom iväg bland de sista av de 145 startande i klassen. Här började en uppkörning av Kalle som varv efter varv plockade placeringar med en riktig bra avslut och körde in på en andraplats med fem minuter efter segraren André Högberg, SMK Gävle, och en halvminut till godo på trean Nisse Bengtsson, FMCK Skövde. Det gick riktigt bra för Kalle och Hjalle.

Senare på fredagen startade klass 10 med Joakim Björk, Roger Fransson och Ted Wennberg. Även här klagades det på att det var svårt att se i dammet. Det längsta strået av Värnamos förarna drog Ted och körde in på plats 92, Joakim på plats 192 och Roger på plats 213 av de 618 startande

På lördagen var det dags för Robin Manfredsson i klass 8. Han körde in på plats 158 i sin klass, och blev 301 totalt av de 1 230 startande. Ett bra resultat.

På söndagen var det dax för Guldhjälmarna att åka.
Här gjorde Douglas Sjöblom debut i sitt tävlande. Han har bara haft tävlingslicens i två veckor men kört enduro i tre år. Det var nog lite nervöst och spännande för Douglas som inte är mer än sex år. Det visade sig att han hade bra varvtider, men i denna klassen så räknas inte resultat så alla är vinnare.

Senare på dagen körde Christer Jansson i Klass 2 och även här ett bra resultat. Han slutade på palts 14.