Motorsport

Inget finalåk för bröderna

Motorsport Vid helgens prestigefyllda folkracetävling i Karlstad kom bröderna Mejving utanför finalplats, men är ändå nöjda med sina insatser.

Pontus Mejving körde ihop 10 poäng. Foto; Rickard Persson

Med 13 respektive 10 poäng efter tre omgångar blev det inget finalkörande för folkracebröderna från Skillingaryds Motorklubb under lördagens NGK-masters i Karlstad.

– Jag tyckte att det gick bra egentligen för det är så tufft startfält. Jag fick ihop 13 poäng på mina tre omgångar och det var tre poäng från finalplats. Man fick möta tre värstingar i alla heat, alla heat blev som A-finalsheat, menar Oskar Mejving.

– Är nöjd med min insats. Svårt att köra bättre än vad jag gjorde och det var hårdare motstånd än vad jag hade förväntat mig. Det hade varit roligt att få köra tävlingen nästa år också. Min bil fick jag med mig hem, det var fyra bud på den och jag hade lagt två, men drog rätt lott efter tävlingen och fick med mig opeln hem, säger storebror Pontus Mejving.

Oskar Mejving fick ihop 13 poäng efter tre körda omgångar. Foto; Rickard Persson

– Jag blev av med min bil, det var 37 bud på bilen varav två hade jag lagt själv. Jag trodde nog att det skulle vara lite fler bud ändå för bilen var riktigt bra. Nu har man provat banan, som var väldigt teknisk och rolig, så jag satsar på att köra i Karlstad nästa år igen. Vi får, som vanligt, gå banan innan men bland kan det vara en nackdel då man tror inte att det svänger så mycket som det gör ibland. Jag är egentligen nöjd med min insats med tanke på vilka jag mötte under mina omgångar och hur deras bilar var byggda, avslutar lillebror Oskar Mejving från Skillingaryds Motorklubb

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *