Motorsport

Hulken testar för Felix stall

Motorsport Kan Felix Rosenqvist få en formel 1-profil som ny stallkamrat? Det är frågan efter att tysken Nico Hülkenberg i veckan testat för Värnamoförarens stall.

179 formel 1-lopp och seger i Le Mans 24-timmars 2015 med Porsche. Den tyske formel 1-profilen Nico Hülkenberg besitter en gedigen meritlista. Bild: Pressbild  [1/2]

I veckan provkörde tysken för Felix Rosenqvists stall Arrow McLaren Sp i Ntt Indycar-serien. Bild: Pressbild  [2/2]

Felix Rosenqvists Indycar-stall Arrow McLaren Sp har ambitionen att i närtid utöka stallet från en två- till en trebilssatsning. Enligt McLaren Racings vd Zak Brown är stallets intentioner att från och med säsongen 2023 ha ytterligare en bil permanent på startgrinden i Ntt Indycar-serien. 

– Vi kommer att under 2022 tävla med ytterligare en bil under Indianapolis 500 och har planer på att under slutet av kommande säsong köra med en tredjebil som en övergång inför 2023 års säsong, säger vd:n i en intervju med Autosport. 

Vem kan då tänkas få möjligheten att bli framtida stallkamrat med Felix Rosenqvist? 

– Det finns ett stort förarintresse och det är bara upp till oss själva att få ihop alla bitar på ett sätt som gör vårt stall starkt nog till att driva tre bilar till 2023, säger teamets president Taylor Kiel i en intervju med Indycar med anledning av veckans tester på Barber Motorsports Park i Alabama. 

Stallet var på plats i Alabama för att låta en förare provköra materialet. Bakom ratten på Arrow McLaren Sp-bilen fanns tysken Nico Hülkenberg, även kallad ”Hulken” av sin fans, som för närvarande agerar reservförare för formel 1-stallet Aston Martin. Tysken har mellan 2010 till 2020 kört 179 formel 1-lopp för Sauber, Force India, Renault och Williams och på meritlistan finns även en seger i det anrika 24-timmarsloppet på Le Mans 2015 med Porsche. 

Hülkenberg avverkade 108 varv runt Barber Motorsports Park och Taylor Kiel var imponerad över tyskens anpassning till den nya tävlingsbilen. 

– Det är tufft gjort av Nico att klara av 108 varv bakom ratten, eftersom han inte kört frekvent på ett tag, men han gjorde allt vi förväntade oss av honom och han satte inte ett hjul fel på hela dagen. Vi gick steg för steg igenom vårt program och det var ett nöje att arbeta med honom. Jag följde honom hela dagen och responsen jag fick lät inte vänta på sig. Han njöt av bilen, han tyckte om bilens karaktär och hur fysiskt tufft det var, säger Taylor Kiel i en intervju med motorsport.com. 

En nöjd Nico Hülkenberg summerade en givande och utvecklande testdag. 

– Första gången i en Indycar-bil, första besöket på Barber Motorsports Park och överlag var det en bra och lyckad dag. Jag kan definitivt bekräfta att det är fysiskt krävande bilar och det tog mig en stund under morgonen att känna mig bekväm bakom ratten, men under eftermiddagen gick det allt snabbare och det var riktigt kul. Stort tack till Arrow McLaren Sp för den här möjligheten och deras professionella arbete på banan, säger han till motorsport.com.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *