Motorsport

Hugo tog förstaplats

Motorsport I Västervik stod Westerviks MSK värd för motocrosstävlingen MX Outlet Cup. Dagen bjöd på en riktigt varm, vindstilla sommardag vilket innebar en svettig och utmanande tävlingsdag.

Pressbilder: SMK Värnamo

Douglas Sjöblom (i blåorange kläder) gjorde tävlingscomeback efter skadeuppehåll.  [1/3]

Charlie Bergsten blev sexa i klassen MX2.   [2/3]

Elliot Lord blev trea i motocrosstävlingen Goliat Race i Kil.  [3/3]

Hugo Forsgren med sin meriterande erfarenhet och bakgrund hade som vanligt en fin och stabil körning. I båda tävlingsheaten tog han första placering och därmed vann en klar seger i klassen MX2. Samma tävling men i klassen 85U tävlade Douglas Sjöblom och Charlie Bergsten. Det var Douglas första tävling efter ett långt uppehåll på grund av knäskada och operation i mars. Första tävlingsheatet blev ingen drömstart för vare sig Charlie eller Douglas på grund av en startkrasch och båda kom i väg bland de sista. De kämpade på otroligt bra och lyckades köra upp sig till en 14:e respektive femte placering i första heatet. I det andra heatet gjorde båda en mycket bättre start och körde i mål som sexa respektive femma. Totalt blev det en niondeplacering för Charlie och en femteplacering för Douglas.

Även SMK-föraren Elliot Lord har varit i väg och tävlat, denna helg i Kil i Värmland och motocrosstävlingen Goliat Race. Uthållighet och fin körning ledde till en tredjeplacering efter tävlingsdagens heat.

Text: Pressmeddelande från SMK Värnamo

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *