Motorsport

Hoppas reprisera god fart på klassisk bana

Motorsport Felix Rosenqvist beger sig till Kalifornien i helgen för säsongens åttonde Indycar-deltävling på Laguna Seca – en bana där han stod på pole position förra året.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Firestone Grand Prix of Monterey, som helgens race formellt är betitlat, skiftar i år till juni månad på kalendern efter att de senaste åren ha agerat finalvärd för Indycar-fältet i september.

Rosenqvist slog alltså till med pole position senast det begav sig på Laguna Seca i samband med fjolårets final, och var också med i tätklungan under den inledande delen av racet.

Dessvärre försvann chanserna till ett framskjutet resultat när han blev påkörd en bit in i loppet, men smålänningen trivs likväl onekligen bra på den kuperade banan som inkluderar den berömda Korkskruven.

– Laguna Seca är en fantastisk bana, väldigt utmanande med flera tuffa, riktigt snabba svängar, säger Felix Rosenqvist. Jag älskar att köra där. Farten har alltid varit väldigt bra – pole position förra året – men det känns som att jag har oavslutade affärer där. Banposition är viktigt på Laguna så det första målet är att kvala in uppe i toppen. Det skulle underlätta mycket i racet på söndag.

Rosenqvist har haft en övergripande positiv inledning på säsongen med sitt nya team Meyer Shank Racing, och hoppas förstås att Laguna Seca ska bli ett nytt steg i rätt riktning. Tävlingens flytt från höst till högsommar blir dock en ny faktor att ta med i beräkningarna – även om det är svårt att säga hur.

– Det kommer att påverka loppet att vi kör i juni istället för september, men det är svårt att säga exakt på vilket sätt, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är flera saker som samverkar. Banan asfalterades om förra året och varvtiderna blev flera sekunder snabbare. Det ska bli intressant att se vad som hänt med beläggningen nu, nio månader senare, och hur det potentiellt påverkar saker och ting i kombination med det nya datumet.

Firestone Grand Prix of Monterey inleds på midsommarafton (fredag) med en första fri träning. Ytterligare ett träningspass väntar på lördag, följt av kvalet senare på kvällen svensk tid.

Racet startar 00.15 svensk tid natten mot måndag (alltså strax efter midnatt söndag kväll).

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Deltävling 8

Firestone Grand Prix of Monterey
Laguna Seca (USA)

Fredag 21 juni
Fri träning 1: 23.00-00.15

Lördag 22 juni
Fri träning 2: 19.00-20.00
Kval: 23.15-00.45

Söndag 23 juni
Warm-up: 21.00-21.30
Race (95 varv): 00.15 (natten mot måndag)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *