Harry knep första platsen efter tight motorcrossfinal

Motorsport Självklart var det flera av SMK Värnamos förare som deltog och kämpade på när Stångebroslaget genomfördes i Linköping. Premiär i endurotävlingsammanhang var det för Sune Johnsson och Louie Sörensen-Munkholm som körde i 50 cc Guldhjälmsklassen.

Harry Unnersjö etta i Stångebroslaget  [5/8]

Elliot Lord blev tvåa  [6/8]

Charlie Bergsten  [7/8]

Charlie Bergsten  [8/8]

Vanligtvis kör grabbarna motocross så detta var en ny utmaning, vilket dock inte stoppade dem från att köra in på en 9:e respektive 12:e placering. I klassen 65 cc Guldhjälm körde Oskar Johansson in på 22:a plats. När det var dags för 85 cc i Guldhjälm var det många SMK Värnamo förare som kämpade på i något lerig bana. Imponerande körning av samtliga deltagare och Casper Andersson tog 18:e plats, Emil Johansson 17:e, Max Wennberg 15:e, Arvid Bursell 8:e och högst upp på pallen stod Harry Unnersjö.

Charlie Bergsten och Max Wallstål tävlade i klassen Ungdom U1 och efter cirka 2 timmars körning på en utmanande men dock rolig bana enligt förarna så resulterade det i en 12:e respektive 51:a plats.

I ungdomsklassen U2 körde Theo Popp in på 18:e placering och Jacob Stacke på 26:e. Väldigt imponerande insatser av samtliga förare.

Dock har det inte enbart varit enduro hela helgen utan flera förare har även tävlat i motocross. Elliot Lord, Harry Unnersjö och Charlie Bergsten var i hos Sösdala MK och tävlade i distriktsmästerskap. Charlie hade lite trubbel i första heatet men tog igen det i andra heatet som 7:a i sin klass. Elliot hade stabil körning och slutade på en fin 2:a plats. Harry Unnersjö hade en riktig intensiv final och en tight fight med en annan förare, så det var förstås en riktigt nöjd Harry som knep första placeringen även i denna tävling.