Motorsport

Han blir Felix lagkamrat i mästartävling

Motorsport En niofaldig Le Mans-vinnare. Det är vad Värnamoföraren Felix Rosenqvist har att luta sig emot vid anrik mästartävling.

Den danske sportvagnslegendaren Tom Kristensen gör Felix Rosenqvist sällskap på startlinjen i helgens Race of Champions. Bild: Pressbild

I helgen avgörs motorsportsklassikern Race Of Champions på Pite havsbad. Tävlingen ställer världsförare från olika motorsportgrenar mot varandra i en rad olika bilar och utkämpas i ett man-mot-man-format på en specialbyggd parallellbana. Tävlingen avgörs genom en serie utslagsomgångar i jakt på den slutlige vinnaren. I fjol vanns tävlingen av den niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb.

I december berättade vi att den Värnamobördige Indycarföraren Felix Rosenqvist gör sin debut i tävlingen i årets upplaga. Han kommer att tävla för lag Norden. Nu är det klart vem som blir hans andra lagkamrat: sportvagnsföraren Tom Kristensen. Den danske föraren är en av de mest framgångsrika chauffören någonsin inom sportvagnsracing och på hans cv står bland annat nio segrar i det anrika långloppet Le Mans 24-timmars och sex timmar i 12-timmarsloppet på Sebring.

– The Race Of Champions är en speciell tävling och jag är alltid snabb med att säga ja när jag blir inbjuden – nu rekordmånga 17 gånger! Jag har tävlat i ROC över hela världen, från Gran Canarias grus till asfalt på ikoniska arenor överallt från Peking till London till Bangkok. Varje bana har unika utmaningar men Sveriges snö och is måste vara det roligaste vi någonsin har haft. Vad som än händer kommer jag att försöka lära mig av min erfarenhet förra året och ge allt samtidigt som jag försöker sätta upp en fantastisk show för de motorsportsfans som tittar i Sverige och runt om i världen, säger han i ett uttalande.

Kristensen kompletterar startlistan som domineras av den fyrfaldige formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel, den niofaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb och den belgiske rallychauffören Thierry Neuville. Sverige representeras i tävlingen av motorsportgiganten Mattias Ekström, som tävlar ihop med den femfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson. Norge representeras av rallyvärldsmästaren Petter Solberg som tävlar tillsammans med sonen, rally-VM-föraren Oliver Solberg.

Full startlista Race of Champions 2023:

All Star-laget: Felipe Drugovich och Thierry Neuville

Lag Finland: Valtteri Bottas och Mika Hakkinen

Lag Frankrike: Sebastien Loeb och Adrien Tambay

Lag Norden: Tom Kristensen och Felix Rosenqvist

Lag Norge: Petter och Oliver Solberg

Lag Storbritannien: David Coulthard och Jamie Chadwick

Lag Tyskland: Sebastian Vettel och Mick Schumacher

Lag USA: Travis Pastrana och Tanner Foust

Lag Sverige: Mattias Ekström och Johan Kristoffersson

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *