Motorsport

Från sist till topp tio – bjöd på stor uppkörning

Motorsport Felix Rosenqvist fick en mardrömsstart på lördagens Sonsio Grand Prix men studsade tillbaka med besked och gick från sist i fältet till sitt fjärde raka topp tio-resultat för nya teamet Meyer Shank Racing.

Pressbild: Indycar  [1/4]

Pressbild: Indycar  [2/4]

Pressbild: Indycar  [3/4]

Pressbild: Indycar  [4/4]

Rosenqvist genomgick en berg-och-dalbana av känslor i Indycar-säsongens fjärde deltävling, som utspelade sig på  Indianapolis Motor Speedways grand prix-slinga och formellt fasade in ”the Month of May” i uppbyggnaden inför Indy 500.

Smålänningen inledde lördagens race som tia, men blev bryskt påkörd bakifrån i samband med starten och föll direkt till 27:e och sista plats redan på det första varvet.

Rosenqvist lyckades dock smått sensationellt slå sig tillbaka fram mot täten under resten av det 85 varv långa loppet, och tog till slut målflagg som tia – samma position han alltså startat på.

– Det var ett intensivt race idag, säger Felix Rosenqvist. Jag blev mer eller mindre avrättad in i första sväng och tappade till sista plats. Vi bestämde oss för att gå i depå tidigt och göra oss av med de svarta (hårda) däcken, och sedan körde vi resten av racet på röda (mjuka däck). Vi blev tvungna att spara ganska mycket bränsle, men vi lyckades, och farten var grym.  

Insatsen förlänger Rosenqvists obrutna svit av topp tio-resultat under inledningen av 2024 års Indycar-säsong och cementerar svensken som femma i den sammanlagda poängställningen inför mästerskapets intensiva sommarperiod.

– Det hade varit väldigt intressant att se vad vi kunnat göra idag från vårt ursprungliga läge, avslutar Felix Rosenqvist. Jag tror att pallen var fullt möjlig. Nu har vi fyra topp tio-resultat i rad; det är en bra start. Vi har väldigt mycket positivt att bära med oss in i de nästkommande veckorna här i Indy. 

Ntt Indycar-serien skiftar nu fokus mot ovalklassikern Indy 500 under resten av månaden. Träningarna inför det mytomspunna loppet drar i gång på tisdag (14 maj). Kvalet körs nästa helg, och racet den 26 maj.

 

Resultat

Ntt Indycar-serien | Fjärde deltävlingen

Sonsio Grand Prix
Indianapolis Motor Speedway – road course (USA)

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 85 varv
2: Will Power (AUS), Penske, +6.610 sekunder
3: Christian Lundgaard (DEN), RLL, +8.090 sekunder
4: Scott Dixon (NZL), Ganassi, +13.426 sekunder
5: Marcus Armstrong (NZL), Ganassi, +13.897 sekunder

10: Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, +26.342 sekunder

Se fullständigt resultat


Mästerskapsställning

Ntt Indycar-serien | Efter 4/17 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 152 poäng
2: Will Power (AUS), Penske, 140 poäng
3: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 127 poäng
4: Colton Herta (USA), Andretti, 127 poäng
5: Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, 107 poäng

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *