Motorsport

Första rallyt avklarat

Första rallyt avklarat

Motorsport I helgen körde Eddie Ramírez Eriksson sitt första rally, Silverratten i Älmhult.

I helgen körde Eddie Ramírez Eriksson sitt första rally, Silverratten i Älmhult. Bild: JC RallyPics  [1/4]

I tävlingen åkte Eddie tillsammans med den rutinerade kartläsaren Hans-Peter Picher. Bild: Sara Mejving  [2/4]

Det blev en snabb och lärorik erfarenhet för Värnamoföraren. Bild: Hasse Björk  [3/4]

Eddie in action! Bild: Hasse Björk  [4/4]

Tävlingen ingår i Smålands distriktsmästerskap och bestod av fem sträckor. Starten började i Liatorp med en totaldistans på av 110 kilometer. Eddie körde i ungdoms-klassen med totalt tre förare. Eddie var den enda som körde med en grupp E-bil, de andra 2 hade Volvo Original Cup-bilar (med ungefär 70 hästar mer i motorn). Båda VOC-förarna har kört i ett år.

Eddie var nervös innan tävlingen men efter första sträckan så kändes Eddie varm i kläderna och körde snabbare och snabbare. Eddie testade en ny kartläsare, Hans-Peter Picher, en väldigt rutinerad kartläsare som kände bilen.
På den första sträckan tyckte Eddie att det kändes bra men han visste inte hur bilen reagerar i grus, men Eddie var glad efter sin prestation. Han kom trea på sträckan.
Andrasträckan var längre och Eddie hade mer tid att lära känna bilen. Han tog andra plats på sträckan och var en tiondel snabbare än trean.
Den tredje sträckan var kort men Eddie var varm i sina kläder och tryckte på lite extra. Eddie var snabbaste junior på den sträckan.
Fjärdesträckan var lång, hela 16 kilometer. Eddie var på väg mot en kanon tid men missade ett vägbyte. Misstaget kostade honom minst 15 sekunder, men han gav inte upp utan fortsatte att kämpa. Han tog tredje plats på sträckan.
Femte sträckan var snabb och för Eddies del innebar det mycket gas. Han gjorde en bra tid men på grund av lägre motorkraft än konkurrenterna blev han trea på sträckan.
– Vi har lärt oss mycket efter den här tävlingen och vi laddar inför den andra deltävlingen i Smålandscupen i Ljungby i början på maj, säger Eddie Ramírez Eriksson i en kommentar efter Silverratten.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *