Motorsport

Första pallplatsen för Månz

Motorsport Månz Thalins form håller i sig. I helgen knep han första pallplatsen i Renault Junior Cup.

Värnamoföraren Månz Thalin tog karriärens första pallplats i Renault Junior Cup vid helgens tävlingar på Gelleråsen. Pressbilder: Renault Junior Cup

Värnamoföraren Månz Thalin kom till Gelleråsen Arena och den fjärde deltävlingen i Renault Junior Cup med gott självförtroende efter Tysklandstävlingarna i NXT Gen Cup. Månz blev trea på det inledande träningspasset och förbättrade sig i kvalet och körde till sig andra startposition. Månz höll sin plats genom hela loppet och tog sin första pallplats i tävlingsserien. Det andra heatet startade Värnamoföraren från ruta tre, men gjorde en dålig start och fick en smäll i första kurvan, men han kom tillbaka och skar mållinjen som fjärde bil.

– Det var en regnig förhållanden men jag trivdes verkligen med bilen och det var en rolig helg. Knuffen i den första kurvan i det andra heatet resulterade i att jag hamnade ute i gräset och efter det hade jag inte möjligheten att hänga på den tredjeplacerade bilen. Om jag ser över hela helgen så är jag väldigt glad över resultatet och att jag fick chansen att få min första tr0fé, så jag är extremt glad, säger Månz på sociala medier.

Stallkamraten och kusinen Tino Lundström fortsätter att utvecklas. Han blev elva i det första heatet och tolva i det andra.

Nästa tävling i Renault Junior Cup avgörs den första helgen i september på Kinnekulle Ring.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *